Μερικές (χρήσιμες) συμβουλές εν όψει του αυριανού Black Friday

Πώς να «επιβιώσεις», αν αποφασίσεις να πας ψώνια.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από reuters

Ο θεσμός του Black Friday ξεκίνησε τη δεκαετία του '60 στις ΗΠΑ και αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη της εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων. Η Black Friday πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Έτσι ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών δίνει μερικές συμβουλές στους καταναλωτές εν όψει της αυριανής (μαύρης) Παρασκευής.

Σε ανακοίνωση, στην οποία δίδει συμβουλές, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να εντοπίσουν από πριν τα προϊόντα που πιθανόν να τους ενδιαφέρουν και να σημειώσουν την τιμή τους, «ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να έχετε πραγματική εικόνα του ύψους των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν στην Black Friday».

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε βιαστικές αγορές, να αγοράσουν αυτά που πραγματικά χρειάζονται και να μην αγοράσουν «ένα προϊόν, απλά επειδή είναι σε προσφορά».«Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο, όχι μόνο για πραγματοποίηση αγορών, αλλά και για να εντοπίσετε εναλλακτικά προϊόντα, κριτικές για το προϊόν που σας ενδιαφέρει, καθώς και την τιμή πώλησης του προϊόντος από άλλους προμηθευτές», αναφέρει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, ο οποίος συνιστά την προσοχή «σε προϊόντα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις που δεν έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως, ακριβή στοιχεία της διεύθυνσης του πωλητή ή πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών του προϊόντος».

Αναφέρει επίσης ότι «η τιμή δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο», ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο προϊόν αξίας, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πωλητή».Επίσης, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές να καθορίσουν τον προϋπολογισμό του από πριν και να ενημερωθούν για την πολιτική επιστροφών του καταστήματος, πριν προβούν σε αγορά αλλά και κατά πόσο το κατάστημα που τους ενδιαφέρει εφαρμόζει τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας.

Τέλος, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές να ενημερωθούν κατά πόσο το κατάστημα που τους ενδιαφέρει συμμετέχει στο μηχανισμό Εναλλακτικής Επίλυσης Καταναλωτικών διαφορών ή άλλο παρόμοιο μηχανισμό όπως είναι ο μηχανισμός επίλυσης καταναλωτικών διαφορών που προσφέρει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ