Μια γιαγιά 95 χρονών τιμήθηκε με βραβείο και έδωσε μάθημα ζωής

Έλαβε το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη στα 23α Latin Grammy.

Article featured image
Article featured image


Με το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη τιμήθηκε η 95χρονη Angela Alvarez στα φετινά Latin Grammy Awards , εντυπωσιάζοντας τους πάντες και έγινε το γηραιότερο άτομο που κέρδισε το βραβείο.

Η κορυφαία στιγμή της Κουβανοαμερικανίδας μουσικού ήρθε μετά από δεκαετίες που έγραφε τραγούδια αλλά τα ερμήνευε μόνο για φίλους και την οικογένειά της - μέχρι που, σε ηλικία 90 ετών, πήγε στο Avalon, το ιστορικό νυχτερινό κέντρο του Χόλιγουντ, και έδωσε την πρώτη της συναυλία.


Ο εγγονός της, ο Κάρλος, ηχογράφησε τελικά τα τραγούδια της σε ένα άλμπουμ με τη βοήθεια του ηθοποιού και Κουβανού συμπατριώτη της που της έδωσε την ευκαιρία για τη συναυλία, του Andy García, σύμφωνα με τον Guardian. Ο δίσκος της κυκλοφόρησε πέρυσι, προετοιμάζοντας την υποψηφιότητά της στην έκδοση των Latin Grammy της Πέμπτης και την κοινή νίκη της με τη Silvana Estrada.

«Σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα τα όνειρά τους πραγματικότητα, να γνωρίζουν ότι αν και η ζωή είναι δύσκολη, υπάρχει πάντα διέξοδος και με πίστη και αγάπη όλα μπορούν να επιτευχθούν», είπε η Álvarez στην ευχαριστήρια ομιλία της.



Η ιστορία της

Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς μερικά από τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει για να αφήσει το στίγμα της στη μουσική βιομηχανία.

Μεγαλώνοντας στην προεπαναστατική Κούβα, ο πατέρας και ο παππούς της, της απαγόρευσαν να ακολουθήσει την αγάπη της για τη μουσική. Έγραφε όμως κρυφά τραγούδια, από τότε που παντρεύτηκε και έκανε παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της κουβανικής επανάστασης, έστειλε τα τέσσερα παιδιά της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πήγαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Pedro Pan», μέσω της οποίας στάλθηκαν στις ΗΠΑ περισσότερα από 14.000 παιδιά κατά τη διάρκεια της επανάστασης μεταξύ 1960 και 1962.

Η Álvarez συνάντησε τελικά τα παιδιά της στις ΗΠΑ, με καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, όπως ανέφερε η Miami Herald. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνα, το Μπατόν Ρουζ. Όμως η ζωή συνέχισε να δοκιμάζει την πίστη της - έχασε τον σύζυγό της και τη μοναχοκόρη της από καρκίνο.

Παρ' όλα αυτά, συνέχισε να γράφει τραγούδια και να τραγουδάει, μοιραζόμενη τη δουλειά της κυρίως μόνο με τους πιο κοντινούς της ανθρώπους.

Αυτό άλλαξε όταν συμφώνησε να συμμετάσχει σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Miss Angela», το οποίο εξιστορεί την ανατροφή της στην Κούβα και την προετοιμασία της για την πρώτη της συναυλία στο Avalon. Το ντοκιμαντέρ κατέγραψε τη στιγμή που ο οικοδεσπότης της García -υποψήφιος για Όσκαρ- συστήθηκε και αστειεύτηκε: «Άκουσα ότι χρειαζόσασταν έναν παίκτη μπόνγκο».

Ο García, τον οποίο η Álvarez περιέγραψε ως ήρωά της στο Miss Angela, τής έδωσε αργότερα έναν ρόλο στο remake του «Father of the Bride» στο οποίο πρωταγωνίστησε. Στην ταινία, τραγουδάει το κουβανέζικο τραγούδι «Quiéreme Mucho», που σημαίνει αγαπήστε με πολύ.

Ο εγγονός της Álvarez, Carlos, τής έδωσε την ιδέα να πάει στο Λος Άντζελες και να ηχογραφήσει το ομώνυμο άλμπουμ της με το οποίο έκανε ντεμπούτο, ανέφερε το People.com, επικαλούμενο το μουσικό έντυπο Billboard.

«Της τηλεφώνησα και της είπα: "Νάνα, θέλεις να το κάνουμε αυτό;". Πρώτα είπε [στα ισπανικά], 'Δεν πάω στο Λος Άντζελες! Για ποιο λόγο;' Και της λέω, ‘Για να ηχογραφήσουμε το άλμπουμ σου!’ και λέει, 'Εντάξει, είμαι εκεί!'».

Αφού κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη μαζί με την Estrada στα 23α ετήσια Latin Grammy, η Álvarez ενθάρρυνε όλους τους ονειροπόλους να κρατήσουν τις πιο τρελές ελπίδες τους να καίνε φωτεινές, καθώς απολάμβανε το θερμό χειροκρότημα στο Mandalay Bay Michelob Arena στο Λας Βέγκας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που τα παρατάνε, αλλά εγώ δεν τα παράτησα - πάντα πάλευα», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, την οποία αφιέρωσε στην Κούβα, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. «Σας υπόσχομαι - ποτέ δεν είναι αργά».



Με πληροφορίες από news247

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ