Τι λέει για την προσωπικότητά σου ο τρόπος που στολίζεις το δέντρο σου

Μια ψυχολόγος ανέλυσε τους χαρακτήρες 5 ατόμων βάσει των χριστουγεννιάτικών τους δέντρων.

Article featured image
Article featured image


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέτος, με στολισμένα δέντρα, φωτάκια που λάμπουν και όμορφες διακοσμήσεις να δημιουργούν σε κάθε σπίτι μια εορταστική ατμόσφαιρα και να κάνουν την περίοδο αυτή υπέροχη και μοναδική.

Ο τρόπος που επιλέγουμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο φαίνεται πάντως, ότι φανερώνει πολλά στοιχεία για την προσωπικότητά μας.

Μια ψυχολόγος, η Δρ Χιρν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «This Morning» του ITV και μιλώντας στην Άλισον Χάμοντ και στον Ντερμοντ Ο΄Λάρι αναφέρθηκε στη βαθύτερη πλευρά της διακόσμησης.

Οι τηλεθεατές κλήθηκαν να στείλουν φωτογραφίες από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, ώστε η ψυχολόγος να τους πει τι σημαίνουν για την προσωπικότητά τους οι επιλογές των στολιδιών.

«Εκφραζόμαστε ασυνείδητα όλη την ώρα, ακόμα και μέσα από ρούχα, όχι μόνο από τα διακοσμητικά», σημείωσε η Δρ Χιρν.


To «μαξιμαλιστικό»

dentro-xmas-xaraktrias-1_citty.pngΤο πρώτο ήταν ένα τολμηρό δέντρο διακοσμημένο με υπερμεγέθη ζαχαρωτά. Η Δρ Χιρν το αποκάλεσε «μαξιμαλιστικό».

«Αυτό μου δείχνει κάποιον που είναι ζωηρός, αυθόρμητος. Που δεν είναι ντροπαλός και ήσυχος», εξήγησε η ειδικός.

Πράγματι, η τηλεθεάτρια επιβεβαίωσε ότι το δέντρο αυτό είναι η αντανάκλαση της προσωπικότητάς της.


To ήρεμο και γαλήνιο

dentro-xmas-xaraktrias-2_citty.pngΤο επόμενο δέντρο ήταν πιο «σιωπηλό», όπου κυριαρχούσε το χρυσό χρώμα, και η φωτογραφία του εστάλη από την Τρέισι.

«Μπορείς να νιώσεις ήδη τη διαφορά ενέργειας. Αυτό το δέντρο είναι πολύ παγωμένο και ήρεμο, πολύ γαλήνιο. Αυτό είναι το είδος του ατόμου που είναι ήρεμο υπό πίεση, πολύ χαριτωμένο. Είναι η ηρεμία στην καταιγίδα», είπε η Δρ Χιρν.

Και εξήγησε ότι κάποιος σαν την Τρέισι θα πάρει αυτό που θέλει, αλλά όχι με το να είναι άμεσος. «Εξακολουθεί να παίρνει αυτό που θέλει, αλλά όχι με ευθύ τρόπο», σημείωσε.


Το μινιμαλιστικό

dentro-xmas-xaraktrias-3_citty.pngΤο τρίτο δέντρο ήταν αρκετά γυμνό, λευκό και με ελάχιστη διακόσμηση. «Οι άνθρωποι που προτιμούν τη μινιμαλιστική εμφάνιση δεν θέλουν ακαταστασία ακόμη και στον χρωματικό συνδυασμό, τους αρέσει η τάξη», ανέφερε η Δρ Χιρν.

Η Άνι, που έστειλε τη φωτογραφία, πέρασε 15 χρόνια ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τροχόσπιτο. Παραδέχτηκε ότι έγινε μινιμαλίστρια «από ανάγκη» και ότι το χαρακτηριστικό αυτό είχε διαχυθεί και σε άλλες πτυχές της ζωής της, αποκαλύπτοντας ότι πριν από τα ταξίδια της είχε ένα παραδοσιακό δέντρο για τα παιδιά της.

«Όταν ταξιδεύεις δεν μπορείς να έχει πάντα ό,τι θέλεις, οπότε μαθαίνεις να είσαι πιο μινιμαλιστής, χωρίς να σημαίνει πως αυτή είναι και η πραγματική σου φύση», είπε η ψυχολόγος.


Το παραδοσιακό

dentro-xmas-xaraktrias-4_citty.pngΈνα κόκκινο και πράσινο δέντρο το οποίο η ιδιοκτήτριά του λέει πως φτιάχνει το ίδιο κάθε χρόνο, αν και φέτος αποφάσισε να προσθέσει λίγο παραπάνω κόκκινο «έτσι για την αλλαγή».

«Αυτό το δέντρο είναι όμορφα φτιαγμένο», είπε η Δρ Χιρν. «Το πράσινο και το κόκκινο είναι παραδοσιακά χρώματα και όταν αρέσει στους ανθρώπους αυτό το στυλ διακόσμησης δείχνει πως στο άτομο αυτό αρέσει να φέρνει ανθρώπους στο σπίτι του και λατρεύει την παράδοση και την ιστορία. Είναι ζεστό και φιλόξενο».


Το διαφορετικό

dentro-xmas-xaraktrias-5_citty.pngΤο τελευταίο δέντρο ήταν μαύρο και με λευκά στολίδια. Εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Η Δρ Χιρν το χαρακτήρισε «λαμπερό» και εξήγησε: «Νομίζω ότι είναι υπέροχο, αυτό το άτομο κάνει αυτό που αγαπάει, έχει να κάνει με την αυτοέκφραση και τη δημιουργία, είναι λες και κάνει μια δραματική είσοδο, χωρίς το δράμα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ