Ένα νέο «σημείο αγάπης» άρχισε να εμφανίζεται στα σόσιαλ

Πού μπορείς να το βρεις και από πού προέρχεται η παράδοση του να φιλάς κάποιον «πουκάτω που το γκι»;

Article featured image
Article featured image


Ανά διαστήματα εμφανίζονται διάφορα σημεία στο νησί μας τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν instagrammable, από τις τεράστιες καρδιές που εμφανίστηκαν σε διάφορες ακτές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έως τα τετράγωνα τραπεζάκια με την αψεγάδιαστη θέα που βρίσκονται τοποθετημένα πάνω σε υψηλά υψόμετρα.



Φέτος τα Χριστούγεννα όμως, το σημείο που αναμένεται να «παίξει» πιο πολύ στα σόσιαλ ζευγαριών δεν έχει ούτε ιδιαίτερη θέα, ούτε βρίσκεται μέσα σε κάποιο δάσος, όπως για παράδειγμα το viral τρίγωνο σπίτι ή το «στρουμφόσπιτο».



Το σποτ βρίσκεται σε ένα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα χωριά που στήθηκαν για τις φετινές γιορτές σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και ενθαρρύνει όσα ζευγάρια βρεθούν από κάτω του να φιληθούν.

320537923_523303283076834_6336851048635459589_n.jpg



Το φωτεινό γκι μπορεί να βρεθεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Κυπερούντας, το οποίο λειτουργεί από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου και εκτός από το πλούσιο πρόγραμμα και τα περίπτερα πλέον υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να το επισκεφθείς.



Ο μύθος πίσω από το φιλί κάτω από το γκι

Ορισμένοι ιστορικοί πιστεύουν πως η «σχέση» μεταξύ γκι και φιλιού προέρχεται από την σκανδιναβική μυθολογία. Οπως αναφέρει ο μύθος, ο Μπάλντουρ, γιος της θεάς Φριγκ, σκοτώθηκε από το εχθρικό βέλος που ήταν φτιαγμένο από γκι. Η μητέρα του, λυπημένη, έκλαψε πάνω από το σώμα του γιου της. Τα δάκρυα μετατράπηκαν σε καρπούς του γκι και οι θεοί έδωσαν ξανά ζωή στον Μπάλντουρ. Ευτυχισμένη η Φριγκ ευλόγησε το φυτό και υποσχέθηκε ένα φιλί για οποιονδήποτε περάσει από κάτω του.

Αν και ο μύθος του Μπάλντουρ συνδέει το γκι με το φιλί, υπάρχουν ιστορικοί που δεν δέχονται την εκδοχή αυτή, υποστηρίζοντας πως ο γιος της θεάς δεν ξαναζωντανεύει.

Οι παραδόσεις γύρω από το γκι, πάντως, έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, υπήρχε η συνήθεια οι επισκέπτες να φιλούν το χέρι του οικοδεσπότη κάτω από ένα γκι, όταν έφταναν σπίτι του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ