Άνδρας παρέμεινε για πέντε ώρες μέσα σε σάκο πτώματος χωρίς να είναι νεκρός

Ο γιατρός στο νοσοκομείο έκανε ένα «λαθάκι».

Article featured image
Article featured image

Μία μακάβρια ιστορία σημειώθηκε σε ένα νοσοκομείο της Βραζιλίας, όταν γιατροί δήλωσαν, καταλάθος, ως νεκρό έναν ασθενή. Ο άνδρας, που νοσεί από καρκίνο στο στόμα, έμεινε για 5 ώρες μέσα σε έναν σάκο πτώματος και κατέληξε να μεταφερθεί σε γραφείο τελετών, περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο.

«Ο υπάλληλος του γραφείου κηδειών με κάλεσε, ζητώντας μου απεγνωσμένα να πάω εκεί, λέγοντάς μου ότι ο αδερφός μου ήταν ζωντανός», είπε στο Jam Press η αδελφή του άνδρα, η Aparecida, η οποία είχε ενημερωθεί λίγο νωρίτερα για τον θάνατο του αδερφού της.

φξφξ.png



Ο 62χρονος Jose Ribeiro da Silva λάμβανε θεραπεία στο νοσοκομείο Estadual do Centro-Norte για τη μορφή καρκίνου, από την οποία νοσεί. Σύμφωνα με τη nypost.com, στις 29 Νοεμβρίου ο άνδρας βρέθηκε στο νοσοκομείο με σκοπό να του χορηγηθεί η θεραπεία του. Όταν ο γιατρός ξεκίνησε τη διαδικασία, διαπίστωσε ότι ο ασθενής δεν ανέπνεε από το στόμα. Τον δήλωσε νεκρό, αγνοώντας ότι ο da Silva έπαιρνε ανάσες από την τραχειοτομή που του είχαν κάνει στον λαιμό. Του είχαν βγάλει μάλιστα, μέχρι και πιστοποιητικό θανάτου.

νεκρόςάνδρας.png



Παρέμεινε για πέντε ώρες σε έναν σάκο πτωμάτων

Οι γιατροί τον έβαλαν σε σακούλα πτωμάτων και ειδοποίησαν την οικογένειά του, λέγοντάς τους ότι ο da Silva είχε καταλήξει λόγω επιπλοκών του καρκίνου. Μάλιστα, οι συγγενείς έλαβαν και το πιστοποιητικό θανάτου του.

Η αδελφή του είπε ότι έμαθε τα νέα γύρω στις 8 μ.μ., οπότε η σορός του 62χρονου δόθηκε στην οικογένεια, ώστε να αρχίσουν να προετοιμάζουν τις διαδικασίες για την κηδεία. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο αγαπημένος τους συγγενής ήταν ακόμα ζωντανός.

Από εκείνη τη στιγμή, ο άνδρας πέρασε πέντε ατελείωτες ώρες μέσα στον σάκο πτώματος, καθώς μεταφερόταν από το ιατρικό κέντρο στο γραφείο κηδειών.

Γύρω στη μία τα μεσάνυχτα, ένας υπάλληλος του γραφείου άνοιξε τη σακούλα προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας του νεκρού για την κηδεία, και ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα.

nekrosandras.jpg



Ο da Silva είχε ορθάνοιχτα μάτια και ανέπνεε – αν και με κάποια δυσκολία. Σύμφωνα με τις αναφορές, δεν ήταν περίπτωση νεκροφάνειας, αλλά επρόκειτο για ξεκάθαρη λανθασμένη εκτίμηση του γιατρού. Στη συνέχεια, ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες μετέφεραν τον άνδρα σε ένα κοντινό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ακόμη.

Η οικογένεια του ασθενή ενημερώθηκε επίσης, ότι τελικά ο συγγενής τους δεν ήταν νεκρός και υπέβαλε μήνυση προς το νοσοκομείο. Οι Αρχές συνέλαβαν και στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο τον γιατρό που έκανε το μακάβριο λάθος.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, ο αδελφός μου πέρασε πέντε ώρες μέσα σε μια πλαστική σακούλα, παγωμένος», διαμαρτυρήθηκε η αδελφή του, η οποία προχώρησε σε σχετική καταγγελία στην αστυνομία στις 30 Νοεμβρίου. «Μια τέτοια κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη».


Με πληροφορίες από Νew York Post

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ