Κατηγορούν για ντόπινγκ τη 15χρονη που έκλεψε την παράσταση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο

Η νεαρή Καμίλα Βαλίεβα είναι η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε τετραπλή περιστροφή στο καλλιτεχνικό πατινάζ. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image


Το όνομα της Καμίλα Βαλίεβα είναι το πιο πολυσυζητημένο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Πεκίνο -και όχι άδικα.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, η νεαρή Ρωσίδα έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε τετραπλή περιστροφή.



Για τον λόγο αυτό, αίσθηση προκαλούν τα δημοσιεύματα δύο ρωσικών εφημερίδων, τα οποία αναπαράγει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που γράφουν ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική στην τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η «RBC» και η «Kommersant» δεν αποκαλύπτουν τις πηγές τους για την πληροφορία ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Νωρίτερα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ασκήσει πιέσεις, προκειμένου να αναβληθεί η τελετή απονομής του χρυσού μεταλλίου στην 15χρονη αθλήτρια, λέγοντας ότι διεξάγονται «νομικές διαβουλεύσεις».

Η Τατιάνα Βολοσόζαρ, η οποία κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, στο Σότσι, έσπευσε μέσω Instagram να συμπαρασταθεί στη Βαλίεβα, χρησιμοποιώντας το hashtag #iwillneverbelieve (σ.σ. ποτέ δεν θα πιστέψω) αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η 15χρονη αγωνίστηκε ντοπέ στο Πεκίνο. Η ίδια η Βαλίεβα έκανε «like» στην ανάρτηση της Βολοσόζαρ.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ