Κρυφά σεξ πάρτι και στρίπερ σε ένα από τα δημοφιλέστερα παιδικά βιντεοπαιχνίδια

Το 2020 παιζόταν από τα 2/3 όλων των παιδιών ηλικίας 9-12 χρονών.

Article featured image
Article featured image


Μια γυμνή αντρική φιγούρα που φορά μόνο ένα κολάρο σκύλου και ένα σκοινί συνοδεύεται από μια θηλυκή φιγούρα που φορά μια bondage στολή. Δύο στρίπερ χορεύουν στο διπλανό μπαρ. Ένα γκρουπ φιγούρων έχει μαζευτεί γύρω από ένα ζευγάρι που κάνει δημόσιο σεξ, βλέποντας το και σχολιάζοντάς το περιστασιακά. Ένα άλλος άνδρας φοράει μια ναζιστική στολή.

Όλο αυτό το σκηνικό δεν συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, αλλά σε ενα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια για παιδιά. Ο λόγος για το «Roblox», το οποίο κατά τη διάρκεια του 2020 παιζόταν από τα 2/3 όλων των παιδιών ηλικίας 9-12 σύμφωνα με το Bloomberg.

_123192206_724e35f5-c7bd-493c-ab43-fa85abb35ea8_city.jfif
Φωτογραφία: BBC



Το Roblox στη βάση του είναι αρκετά αθώο, θυμίζει ένα πρώιμο metaverse στο οποίο οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν παιχνίδια μέσα στο παιχνίδι με εργαλεία που τους παρέχει η πλατφόρμα και έτσι το περιεχόμενο παράγεται από τους χρήστες. Εκεί, μπορούν να βρεθούν σε πραγματικό χρόνο και να διασκεδάσουν σε έναν ψηφιακό κόσμο.

Ωστόσο, αυτή η ελευθερία των χρηστών δημιούργησε τα «condos», τους χώρους της πλατφόρμας στους οποίους λαμβάνουν χώρα αυτά τα sex games, σύμφωνα με το BBC. Τα δημιουργούν χρήστες και μπορούν να μιλήσουν για το σεξ ή ακόμα και να κάνουν εικονικό σεξ με τα avatars τους. Πράξεις που καθίστανται επικίνδυνες για ένα παιδί κάτω των 13 χρονών – το Roblox είναι ένα από τα παιχνίδια που επιτρέπει την είσοδο σε ανήλικους κάτω των 13 ετών.

«Ξέρουμε πως υπάρχει μία πολύ μικρή μερίδα χρηστών οι οποίοι σκόπιμα προσπαθούν να σπάσουν τους κανόνες. Πραγματοποιούμε έλεγχο ασφαλείας για κάθε εικόνα, βίντεο και ήχο που ανεβαίνει στο Roblox, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό ανίχνευσης από μηχανή και από άνθρωπο», λέει η Roblox.



Τα «condos» μένουν ενεργά για μικρό χρονικό διάστημα πριν ανιχνευθούν και κατέβουν. Ωστόσο είναι ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού με τους διαχειριστές και τους χρήστες, με αθώα θύματα τα παιδιά τα οποία μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένα σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

_123259703_robloximageblurred.png
Φωτογραφία: BBC



Το πιο επικίνδυνο φυσικά είναι πως προσφέρει ευκαιρία σε ενήλικους να προσεγγίσουν μικρά παιδιά σε αυτούς τους χώρους, έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω του chat του παιχνιδιού.

«Έχουμε μηδενική ανοχή για σεξουαλικό περιεχόμενο ή σεξουαλική συμπεριφορά κάθε είδους και λαμβάνουμε άμεση δράση εναντίον οποιουδήποτε θέλει να παραβιάσει τα Community Standards», επισημαίνει η εταιρία στο BBC.

Το Roblox ανέβασε σε ένα blogspot όλες τις ενέργειες που έχει κάνει για να προστατέψει τα παιδιά.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ανάγεται και στην ευρύτερη συζήτηση που γίνεται τελευταία για τα metaverse. Η Meta, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου, πήρε μέτρα προστασίας στο metaverse μετά από καταγγελίες παρενόχλησης.


Με πληροφορίες από unboxholics, bbc

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ