Οι νέοι περνούν περισσότερο χρόνο με το τηλέφωνό τους απ' ό,τι με τον σύντροφό τους

Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά μια έρευνα το απέδειξε με νούμερα (και ποσοστά).

Article featured image
Article featured image


Η «Honor» προέτρεψε χθες 14 Φεβρουαρίου, να μην χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τα ζευγάρια, αλλά να περάσουν τη μέρα με τα άτομα που αγαπούν και να απολαύσουν κάθε στιγμή μαζί τους.

Με την ευκαιρία της χθεσινής ημέρας η «Honor», σε ανακοίνωσή της, έκανε αναφορά στα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 νέων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία προκύπτει ότι κατά μέσο όρο, το 71% των ανθρώπων λέει ότι περνούν περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο με το τηλέφωνό τους από ό,τι με τον σύντροφό τους.

Το 52% των ανθρώπων περνά τρεις-τέσσερις ώρες περισσότερες στο τηλέφωνό τους την ημέρα, σε σύγκριση με τον χρόνο που αφιερώνουν στον σύντροφό τους.

Η πλειονότητα των ανθρώπων (54%), προτιμούν να περνούν χρόνο στο τηλέφωνό τους παρά στην παρέα του συντρόφου τους, ενώ το 30% των ανθρώπων στέλνουν μηνύματα στον σύντροφό τους όταν είναι και οι δύο σπίτι, αντί να συνομιλούν πρόσωπο με πρόσωπο.

Πάνω από 1 στα 4 άτομα παραδέχονται ότι παίζουν με το τηλέφωνό τους όταν τρώνε δείπνο μαζί, ενώ το 28% των ανδρών λέει ότι η χρήση του τηλεφώνου είχε προκαλέσει λογομαχίες, με μόνο το 22% των γυναικών να λέει το ίδιο.

Σύμφωνα με την έρευνα πάνω από το ήμισυ (56%) γνωρίζουν ότι η μειωμένη χρήση του τηλεφώνου τους θα έκανε τον σύντροφό τους πιο ευτυχισμένο.

«Αν και η χρήση κινητών τηλεφώνων κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και την καθημερινότητά μας πιο παραγωγική, η “Honor” προτείνει σε όλους τους χρήστες να κάνουν πιο ορθολογική χρήση των smartphone και ταυτόχρονα να αφιερώνουν χρόνο και να έρχονται πιο κοντά με τα άτομα που αγαπούν», αναφέρει το παγκόσμιο premium smartphone brand Honor.Πηγή: athensvoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ