Αεροπλάνο άλλαξε πορεία γιατί ένα φίδι «έκοβε βόλτες» στην καμπίνα

«Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο περιστατικό που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε αεροσκάφος».

Article featured image
Article featured image


Μια πτήση της «AirAsia» στη Μαλαισία άλλαξε πορεία εξαιτίας ενός φιδιού στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Η πτήση εσωτερικού ήταν καθ′ οδόν από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Ταβάου στις 10 Φεβρουαρίου, όταν αρκετοί επιβάτες συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε ένα φίδι στο αεροσκάφος.

«Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο περιστατικό που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε αεροσκάφος», δήλωσε ο Λιόνγκ Τιέν Λινγκ, επικεφαλής ασφαλείας της «AirAsia».

Μόλις ο πιλότος ενημερώθηκε για τον απροσδόκητο λαθρεπιβάτη, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς την κοντινή πόλη Κουτσίνγκ.

Εκεί, το αεροπλάνο απολυμάνθηκε και το φίδι απομακρύνθηκε.

«Ο πιλότος έλαβε τα κατάλληλα μέτρα και η πτήση αναχώρησε με ασφάλεια για το Ταβάου το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Λινγκ.



Τα περιστατικά με φίδια σε αεροπλάνα είναι πράγματι σπάνια, αλλά συμβαίνουν

Το 2012, ένας επιβάτης - ο οποίος έτυχε να είναι ιδιοκτήτης καταστήματος ερπετών - μετέφερε λαθραία μια κόμπρα στις χειραποσκευές του, σε πτήση της «Egyptair» και το περιστατικό έγινε αντιληπτό όταν το φίδι βγήκε από τη βαλίτσα και του δάγκωσε το χέρι.

Τα φίδια καταλήγουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακούσια στα αεροπλάνα. Αυτό συνέβη σε μια γυναίκα από τη Σκωτία που επέστρεφε από διακοπές στην Αυστραλία το 2016, όταν ανακάλυψε στον αέρα ότι ένας πύθωνας είχε φωλιάσει στο παπούτσι της.

Τέτοια περιστατικά, εξάλλου, συχνά γίνονται viral στο διαδίκτυο. Όπως για παράδειγμα το ακόλουθο βίντεο από το 2016, από μια πτήση της «Aeroméxico», από την πόλη Τορρεόν προς το Μεξικό.



Πηγή: Huffpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ