Ο CEO της Moderna φαίνεται αισιόδοξος για το μέλλον της πανδημίας

«To λογικό σενάριο είναι πως βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της πανδημίας».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από το Fox Business

Ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφορικά με το μέλλον της πανδημίας του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δηλώνοντας ότι είναι «λογικό» να θεωρείται ότι έχει σχεδόν τελειώσει.

Μιλώντας στο CNBC την Τετάρτη (16/02) για το αν πιστεύει ότι η πανδημία βρισκόταν στα τελικά της στάδια, ο Μπανσέλ είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λογικό σενάριο».

Τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχει «περίπου 80% πιθανότητα» καθώς ο ιός εξελίσσεται, να γίνεται «ολοένα και λιγότερο μολυσματικός».

Εάν συμβεί αυτό, ο Μπανσέλ εξακολουθεί να αναμένει από άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και άτομα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, να εμβολιάζονται κατά του COVID-19 κάθε χρόνο.

«Αυτός ο ιός θα μείνει στους ανθρώπους για πάντα, όπως η γρίπη, και θα πρέπει να ζήσουμε μαζί του», είπε.

Ωστόσο, ο Μπανσέλ προειδοποίησε ότι υπήρχε πιθανότητα - την οποία προσδιόρισε στο 20% - ότι η επόμενη μετάλλαξη μπορεί να κάνει τον ιό πιο μολυσματικό από την παραλλαγή Όμικρον.

«Πιστεύω ότι ήμασταν τυχεροί ως κόσμος που η Όμικρον δεν ήταν πολύ επιθετική, αλλά παρόλα αυτά χάνουμε χιλιάδες ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη», είπε. «Ο ιός είναι απρόβλεπτος».



Την ίδια ώρα, περίπου 3.000 Βρετανοί εθελοντές αναζητούνται για να συμμετάσχουν σε μια νέα μελέτη για το αναμνηστικό εμβόλιο της Moderna κατά της μετάλλαξης Όμικρον.

Το εμβόλιο, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα στον κόσμο που αντιμετωπίζει την παραλλαγή, θα δοκιμαστεί σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη Βρετανία χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ της Moderna και του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Υγείας (NIHR).

Οι μισοί εθελοντές θα κάνουν το νέο εμβόλιο για την παραλλαγή Όμικρον και οι άλλοι μισοί θα εμβολιαστούν με το κανονικό εμβόλιο της Moderna για τον Covid.


Με πληροφορίες από News247, athensvoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ