23χρονη αθωώθηκε για τη δολοφονία του συντρόφου της που την κακοποιούσε

«Μετανιώνω για αυτό που έκανα, αλλά ήταν αγώνας ζωής, αν δεν το έκανα, θα ήμουν νεκρή».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από mkd.mk


Το Κακουργιοδικείο στην πόλη Βέλες στη Bόρεια Μακεδονία αθώωσε την 23χρονη Παυλίνα Ιλόσκα, η οποία είχε συλληφθεί για τη δολοφονία του συντρόφου της, στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ενός 40χρονου αστυνομικού, ο οποίος την κακοποιούσε ψυχικά και σωματικά, όπως η ίδια υποστήριξε.

Η περίπτωση της Παυλίνας Ιλόσκα προκάλεσε το ενδιαφέρον μη κυβερνητικών οργανώσεων, μέλη των οποίων βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο για να την στηρίξουν, καθώς όπως ανέφερε η 23χρονη, είχε καταγγείλει πολλές φορές τον βίαιο σύντροφό της για κακοποίηση, αλλά οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα ξεκίνησε μια λεκτική διαμάχη με την 23χρονη και όταν εκείνη θέλησε να αποσυρθεί στην κρεβατοκάμαρά της, την άρπαξε και την έσυρε στην κουζίνα. Εκεί, γρονθοκόπησε την κατηγορούμενη και την κλώτσησε στο κεφάλι και το σώμα, πιάνοντάς την από το λαιμό με σκοπό να τη στραγγαλίσει. Η γυναίκα τον παρακάλεσε να την αφήσει να φύγει αλλά εκείνος αρνήθηκε. Τότε πήρε ένα μαχαίρι από το τραπέζι και τον μαχαίρωσε στην καρδιά.

«Μετανιώνω για αυτό που έκανα, αλλά ήταν αγώνας ζωής, αν δεν το έκανα, θα ήμουν νεκρή. Όταν άρχισε να με πνίγει δεν είχα τη δύναμη να αντισταθώ. Ήμουν σαν μπάλα ποδοσφαίρου, με κλωτσούσε. Με έπιασε από το λαιμό και φοβήθηκα. Άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου, είδα μόνο λίγο φως, δεν είχα αέρα να αναπνεύσω. Και σε αυτόν τον αγώνα άρπαξα ένα αντικείμενο, δεν ήξερα τι ήταν, ήθελα απλώς να τον χτυπήσω για να με αφήσει. Ένιωσα ότι ξαφνικά έχασε δυνάμεις και με άφησε ελεύθερη. Είδα τότε ότι είχε ένα μαχαίρι στο στήθος» δήλωσε η ίδια στο δικαστήριο.

Με γνώμονα τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην κύρια ακρόαση, το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα διαπράχθηκε ενώ η γυναίκα βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Γι’ αυτό και η 23χρονη αφέθηκε ελεύθερη.


Πηγή: ertnews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ