Η ιστορία μιας σκυλίτσας που επανενώθηκε με την οικογένειά της μετά από 12 χρόνια

Η Ζόι χάθηκε το 2010 και λίγα χρόνια μετά την καταχώρισαν ως νεκρή.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: SAN JOAQUIN COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Η σκυλίτσα Ζόι είχε εγκαταλειφθεί σε μια αγροτική περιοχή κοντά στο Στόκτον της Καλιφόρνια, όπου και την εντόπισε ένας άνδρας, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία για να ενημερώσει πως βρήκε ένα «γέρικο και άρρωστο σκυλί».

Όταν ο υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας για τα ζώα σκάναρε το μικροτσίπ της Ζόι, ανακάλυψε πως ήταν εξαφανισμένη από το 2010.

«Σίγουρα δεν περίμενα ότι θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, οπότε είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη», είπε η ιδιοκτήτρια της Ζόι, Μισέλ.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας San Joaquin, δήλωσε πως επειδή η Ζόι ήταν εξαφανισμένη για πάρα πολύ καιρό, η εταιρεία για τα μικροτσίπ την είχε καταχωρίσει ως νεκρή από το 2015.

Όταν ο αστυνομικός Μπράντον Λεβίν σκάναρε το μικροτσίπ της Ζόι για να έρθει σε επικοινωνία με την εταιρεία μικροτσίπ, ούτως ώστε να βρει τα στοιχεία της ιδιοκτήτριάς της, διαπίστωσε ότι διατήρησε το ίδιο νούμερο τηλεφώνου από το 2010 και επικοινώνησε μαζί της. «Ήταν σε απόλυτο σοκ» είπε.

Η σκυλίτσα βρέθηκε περίπου 60 μίλια από το σπίτι της οικογένειάς της στο Λαφαγιέτ, που είχε χαθεί το 2010.



Η ιδιοκτήτριά της, Μισέλ, λέει : «Πήραμε τη Ζόι και τη δίδυμη αδερφή της όταν ήταν μόνο 6 μηνών, ήταν μαζί μας για έξι μήνες. Πήγαμε στο σούπερ μάρκετ για περίπου 20 λεπτά και όταν επιστρέψαμε έλειπε. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη που θα την πάρω πίσω και θα την βοηθήσω να γίνει ξανά υγιής και να της δώσω την ευκαιρία να ζήσει την υπόλοιπή της ζωή ήρεμα.



Με πληροφορίες από Lifo, BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ