Ο 16χρονος Πραγκ κατατρόπωσε τον Nο.1 σκακιστή παγκοσμίως

Ο νεαρός χρειάστηκε 39 κινήσεις.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από cnn

Ένας 16χρονος σκακιστής νίκησε τον Μάγκνους Κάρλσεν, τον νο. 1 γκραντμαίτρ στην παγκόσμια κατάταξη σκακιστών, στο διαδικτυακό πρωτάθλημα «Airthings Masters».

Ο 16χρονος Rameshbabu Praggnanandha, το 2016 έγινε ο νεαρότερος μαίτρ στην ιστορία, σε ηλικία μόνο 10 ετών. Ο νεαρός που αποκαλείται και με το ψευδώνυμο Πραγκ, έπαιξε κόντρα στην ηλικία και την εμπειρία του, τη στιγμή που ο πρωταθλητής Κάρλσεν φάνηκε να κάνει λάθη, δίνοντας στον ανήλικο αντίπαλό του ευκαιρίες που δεν άφησε ανεκμετάλλευτες.

Και παρότι ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής προσπάθησε να επανακάμψει, ο Πραγκ, δεν του άφησε το περιθώριο.

Όταν πλέον είχε γίνει ξεκάθαρη η νίκη, ακόμη κι ο Πραγκ ενεός από το κατόρθωμά του, κάλυψε το στόμα του με το χέρι του αποκαλύπτοντας το σοκ του.



Επρόκειτο για την πρώτη νίκη του Πραγκ έναντι του Κάρλσεν, με τον 16χρονο να γίνεται ο πρώτος που κατάφερε να κατατροπώσει τον σουπερστάρ του σκακιού από το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2013. Ο 16χρονος χρειάστηκε 39 κινήσεις για να νικήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Έγινε ακόμη ο μόλις τρίτος Ινδός γκρανμαίτρ που νίκησε τον Νορβηγό μετά τους Viswanathan Anand και Pentala Harikrishna.

«Είμαι πολύ χαρούμενος» παραδεχόταν αργότερα. Κι ερωτηθείς πώς θα πανηγύριζε το θρίαμβό του, ο Πραγκ εμφανίστηκε απολύτως προσγειωμένος και ρεαλιστής δηλώνοντας πως θα πάει για ύπνο: «Είναι ώρα για ύπνο, καθώς δεν νομίζω πως θα δειπνήσω στις 2:30 τα ξημερώματα».


Με πληροφορίες από Lifo, aljazeera

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ