Μια Ουκρανή γυναίκα απέναντι σε έναν Ρώσο στρατιώτη

«Είστε φασίστες. Τι σκ… κάνετε στη γη μας με όλα αυτά τα όπλα;».

Article featured image
Article featured image


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας από την Ουκρανία να επιτίθεται φραστικά σε έναν Ρώσο στρατιώτη. Η γενναία Ουκρανή εξέφρασε την οργή του έθνους της καθώς αντιμετωπίζει βαριά οπλισμένους Ρώσους στρατιώτες, απαιτώντας να μάθει τι κάνουν στη χώρα της.

Το περιστατικό συνέβη στο Χένισεκ, ένα λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, ανεβάζοντας στη ιστοσελίδα της το βίντεο που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες.



«Ποιοι είστε;», τους ρώτησε η γυναίκα όταν τους πλησίασε.

«Κάνουμε ασκήσεις. Παρακαλώ φύγετε από εδώ», της απάντησαν.

Στη συνέχεια η γυναίκα ήθελε να μάθει αν είναι Ρώσοι, κι όταν της απάντησαν καταφατικά, τότε τους ρώτησε: «Λοιπόν, τι κάνετε εδώ;»

Προσπαθώντας ένας από τους Ρώσους στρατιώτες να την ηρεμήσει, της είπε: «Η συζήτησή μας δεν θα οδηγήσει πουθενά».

Η ίδια του γύρισε την πλάτη και ενώ απομακρυνόταν, κάποια στιγμή του φώναξε: «Είστε εισβολείς, είστε φασίστες! Τι σκ... κάνετε στη γη μας με όλα αυτά τα όπλα; Πάρτε αυτούς τους ηλιόσπορους και βάλτε τους στις τσέπες σας, έτσι τουλάχιστον θα φυτρώσουν ηλίανθοι όταν θα έχετε πεθάνει όλοι εδώ».

«Οι ηλίανθοι είναι το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας», όπως σχολιάζει η εφημερίδα «The Sun». H Ουκρανή αποκάλεσε επίσης τους στρατιώτες «καταραμένους» επισημαίνοντας ότι «ήρθαν απρόσκλητοι» στη χώρα της.

Οι χρήστες των social media έκαναν λόγο για το θάρρος και τη δύναμη της γυναίκας. «Τι θαρραλέα γυναίκα, στάθηκε όρθια μπροστά στην τυραννία με τόσο ωραίο τρόπο», σχολίασε κάποιος χρήστης.


Πιο κάτω το βίντεο το οποίο φέρεται να ανήρτησε η ίδια η γυναίκα. Στην περιγραφή αναγράφεται: «Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Genichesk. Μια κάτοικος της περιοχής δημοσίευσε ένα βίντεο της επικοινωνίας της με τα ρωσικά στρατεύματα στη σελίδα της στο FB».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ