Η συγκλονιστική στιγμή που ένας πύραυλος χτυπά πολυκατοικία στο Κίεβο

Η εισβολή συνεχίζεται για τρίτη μέρα...

Article featured image
Article featured image


Υπό την πολιορκία ρωσικών στρατευμάτων βρίσκεται το Κίεβο κατά την τρίτη ημέρα της εισβολής της Μόσχας στη χώρα.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολιορκούν το Κίεβο, όπου νωρίτερα ακούστηκαν εκρήξεις από πυρά πυροβολικού στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση στο Κίεβο, η οποία αποκρούστηκε, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Interfax.

Δραματικό ήταν το χθεσινό μήνυμα του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνθηκε στους συμπατριώτες, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, υπογραμμίζοντας ότι η νύχτα θα ήταν πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες και εκτιμώντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άμεσα να καταλάβουν το Κίεβο.

Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο, ήχησαν λίγα λεπτά πριν από τις 5.30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το Reuters, δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies δείχνουν νέα ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων και περίπου 150 μεταγωγικών ελικοπτέρων στη νότια Λευκορωσία, περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα.



Ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες βράδυ ότι η Ουκρανία και η Ρωσία συζητούν «τον τόπο και τον χρόνο» για να ξεκινήσουν συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει το Κίεβο, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.

Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να βοηθήσουν τον Ζελένσκι να αποφύγει τη σύλληψη ή τη δολοφονία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολη, η οποία σύμφωνα με το Reuters περιγράφεται ως το πρώτο σημαντικό πληθυσμιακό κέντρο που καταλαμβάνεται από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία την Πέμπτη.

Προ ολίγου είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και ένα συγκλονιστικό βίντεο από το Κίεβο, που δείχνουν έναν ρώσικο πύραυλο να χτυπάει μια πολυκατοικία, η οποία υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από την πολυκατοικία στο Κίεβο που επλήγη από ρωσικό χτύπημα, οι οποίες δείχνουν εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης να βοηθούν στην απομάκρυνση των κατοίκων.



FMgL6F9WUAAj82P_city.png
Φωτογραφία: Twitter





20220226080547_027127_city.jpeg





Με πληροφορίες από Sigmalive, Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ