Ουκρανία: Παντρεύτηκαν εν μέσω πολέμου και μετά πήραν τα όπλα

«Μπορεί να πεθάνουμε και θέλαμε απλώς να είμαστε μαζί». [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image


Δεν ήταν η ημέρα του γάμου που ονειρεύτηκαν, αλλά καθώς η Ρωσία επιτέθηκε στη χώρα τους την Πέμπτη, η Yaryna Arieva και ο σύντροφός της Sviatoslav Fursin έσπευσαν να παντρευτούν υπό τον ήχο των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής που ηχούσαν στα αυτιά τους.

«Ήταν πολύ τρομακτικό», είπε στο CNN η νύφη, η οποία παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ του Κιέβου. «Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου και βγαίνεις έξω και ακούς αυτό», είπε η Arieva, βουλευτής στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κιέβου.

zevgrari-gamos-ukrania-polemos_city.jpg
Φωτογραφία: Christian Streib/CNN



Το ζευγάρι είχε σχεδιάσει να παντρευτεί στις 6 Μαΐου και να γιορτάσει σε ένα εστιατόριο με μια «πολύ, πολύ χαριτωμένη βεράντα» με θέα στον ποταμό Δνείπερο, είπε η Arieva. «Μόνο εμείς και το ποτάμι και όμορφα φώτα», είπε η 21χρονη. Όμως όλα αυτά άλλαξαν όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία νωρίς την Πέμπτη.



Το ζευγάρι, που γνωρίστηκε τον Οκτώβριο του 2019 σε μια διαδήλωση στο κέντρο του Κιέβου, αποφάσισε ότι ήθελε να παντρευτεί επειδή δεν είναι σίγουροι για το μέλλον τους. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα πολεμήσουμε για τη γη μας», είπε η κοπέλα. «Μπορεί να πεθάνουμε και θέλαμε απλώς να είμαστε μαζί πριν από όλα αυτά».



Μετά τον γάμο τους, η Arieva και ο Fursin, 24 ετών, μηχανικός λογισμικού, δήλωσαν εθελοντές  και πήραν τα όπλα που τους έδωσε η αρμόδια υπηρεσία Άμυνας της Ουκρανίας. «Πρέπει να προστατέψουμε τη χώρα μας. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και τη γη στην οποία ζούμε», δήλωσε η 21χρονη. Ακόμη είπε ότι δεν γνωρίζει ποια καθήκοντα θα τους ανατεθούν. «Ίσως μας δώσουν εξοπλισμό για να πολεμήσουμε. Ίσως βοηθήσουμε σε κάποιο άλλο κομμάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

zevgari-ukrania-opla_city.jpeg
Φωτογραφία: Yaryna Arieva / CNN



«Ίσως αυτοί (οι Ρώσοι) μόλις φύγουν από τη χώρα μας, να μπορέσουμε να γιορτάσουμε κανονικά», είπε η Arieva και πρόσθεσε: «Ελπίζω μόνο ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε τη γη μας, θα έχουμε τη χώρα μας ασφαλή και ευτυχισμένη χωρίς Ρώσους σε αυτήν».



Με πληροφορίες από: ertnews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ