Ελβετός καταχράστηκε νόμο υπέρ της φυλομετάβασης για να βγει σε σύνταξη νωρίτερα

Στην Ελβετία, οι γυναίκες βγαίνουν σε σύνταξη ένα χρόνο νωρίτερα από τους άντρες.

Article featured image
Article featured image


Χάρη σε έναν νέο νόμο, ένας Ελβετός μπόρεσε να αλλάξει και επίσημα το φύλο του, ώστε να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και να λάβει τη σύνταξή του ένα χρόνο νωρίτερα.

Την 1η Ιανουαρίου 2022, ένας νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ελβετία, ο οποίος επιτρέπει σε οποιονδήποτε κάτοικο Ελβετίας πιστεύει ότι δεν ανήκει στο φύλο που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο κατάστασης να αλλάξει και το φύλο του αλλά και το μικρό του όνομα, για μόλις 71 ευρώ.

Τεχνικά, υποτίθεται ότι υπάρχουν κανονισμοί που εμποδίζουν τα άτομα να επωφεληθούν από τους νέους κανόνες για κακόβουλους σκοπούς, αλλά στην πραγματικότητα, οι δημόσιοι υπάλληλοι «δεν έχουν υποχρέωση να επαληθεύσουν» κάθε ένα άτοπο που αλλάζει φύλο στα χαρτιά και συνήθως υποθέτουν ότι ενεργούν καλή πίστη.


Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Luzerner Zeitung, χρειάστηκαν μόνο τέσσερις ημέρες για να εκμεταλλευτεί κάποιος τον νέο νόμο για οικονομικό όφελος. Στην Ελβετία, οι γυναίκες μπορούν νόμιμα να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 64 ετών, ένα χρόνο νωρίτερα από τους άνδρες, έτσι ένας ηλικιωμένος άρπαξε την ευκαιρία να συνταξιοδοτηθεί και να λάβει σύνταξη νωρίτερα.

Ο άνδρας φέρεται να καυχήθηκε για το επίτευγμά του, παραδεχόμενος ότι υποκινήθηκε αποκλειστικά από οικονομικούς λόγους και όχι επειδή στην πραγματικότητα ένιωθε γυναίκα.

Ανησυχίες σχετικά με αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο εκφράστηκαν τον Νοέμβριο του 2021, από τον Michel Montini του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δικαιοσύνης, ο οποίος προειδοποίησε ότι «οι άνδρες θα μπορούσαν να δηλώσουν ότι είναι γυναίκες λίγο πριν τη συνταξιοδότηση και να αφήσουν τις δουλειές τους ένα χρόνο νωρίτερα». Και αυτό ακριβώς συνέβη.

Αφού η είδηση αυτής της πράξης έγινε viral στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι άρχισαν να εντοπίζουν και άλλα ελαττώματα του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας οι νεαροί άνδρες να παρακάμπτουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αλλάζοντας το φύλο τους. Βασικά, μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους στα χαρτιά στην ηλικία των 17 ετών και στη συνέχεια, απλώς να τα επαναφέρουν στο ανδρικό φύλο.


Πηγή: sputnik.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ