«Το μόνο που μπορώ να πω τώρα στα παιδιά μου είναι πως όλα θα πάνε καλά»

Μια άγνωστη βοήθησε δύο παιδάκια να περάσουν τα ουκρανικά σύνορα για να βρουν τη μαμά τους.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από REUTERS/Bernadett Sz

Μια γυναίκα από την Ουκρανία, η Nataliya Ableyeva, διέσχισε το Σάββατο τα σύνορα για την Ουγγαρία μεταφέροντας μαζί της την πιο πολύτιμη περιουσία: δύο μικρά παιδιά, που δεν ήταν δικά της.

Καθώς περίμενε στα σύνορα για να περάσει στο ουγγρικό έδαφος, η Nataliya συνάντησε έναν 38χρονο άνδρα με τα δύο του παιδιά. Σύμφωνα με έναν νέο νόμο της Ουκρανίας, που δεν επιτρέπει στους άντρες ηλικίας 18 – 60 να φύγουν από τη χώρα έτσι ώστε να πολεμήσουν, οι συνοριοφύλακες δεν του επέτρεπαν να περάσει στην άλλη πλευρά.

«Ο πατέρας τους απλά μου τα έδωσε, με εμπιστεύτηκε, μου έδωσε τα διαβατήριά τους για να τα περάσω από τα σύνορα», λέει η 58χρονη Ableyeva (κίτρινο μπουφάν), ενώ έχει στην αγκαλιά της το νεαρό αγόρι που είχε γνωρίσει λίγες ώρες νωρίτερα.

JDKICPWZIVK3JGP37E2EBGC5VI_city.jpg
Φωτογραφία: REUTERS/Bernadett Sz



Όπως αναφέρει το Reuters, η Ουκρανή μητέρα των δυο παιδιών βρισκόταν καθ’ οδόν από την Ιταλία για πάρει τα παιδιά της. Έτσι ο πατέρας έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου της στην κα Nataliya και αποχαιρέτησε τα παιδιά του.

Η 58χρονη λέει πως φεύγοντας από τη χώρα άφησε πίσω τα δύο ενήλικα παιδιά της. Ο ένας αστυνομικός και ο άλλος νοσηλευτής, κανένα από τα δύο παιδιά της δεν δικαιούναν να φύγει από την Ουκρανία, λόγω του διατάγματος κινητοποίησης. Έτσι, πήρε τα χεράκια των δύο παιδιών του 38χρονου άντρα και πέρασαν τα σύνορα.

Στην Ουγγαρία πλέον, ενώ περίμεναν καθισμένοι σε ένα παγκάκι κοντά σε μια σκηνή που στήθηκε για την υποδοχή των προσφύγων, χτύπησε το τηλέφωνο του μικρού αγοριού. Ο μικρός έβαλε τα κλάματα επειδή στην άλλη μεριά της γραμμής ήταν η μητέρα του, η οποία ήταν πολύ κοντά τους.

UVFJOSRRJNMFPCWCIJHGBG7AQY_city.jpg
Φωτογραφία: REUTERS/Bernadett Sz



XCL55MZIHJLT7KLMTD2KWEWXLI_city.jpg
Φωτογραφία: REUTERS/Bernadett Sz



Όταν η 33χρονη Anna Semyuk έφτασε, αγκάλιασε σφιχτά τον γιο της και αμέσως μετά την κόρη της, που ξάπλωνε εξουθενωμένη στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και ήταν τυλιγμένη με μια κουβέρτα.

VZ7F3TLO3BI7JKHVGTW3Z73TZQ_city.jpg
Φωτογραφία: REUTERS/Bernadett Sz



Η 33χρονη έσπευσε να ευχαριστήσει την Ablyeva που στεκόταν στο κρύο. Οι δύο γυναίκες αγκαλιάστηκαν για αρκετά λεπτά και άρχισαν να κλαίνε. «Το μόνο που μπορώ να πω τώρα στα παιδιά μου είναι πως όλα θα πάνε καλά», λέει η κα Semyuk. «Σε μια με δύο εβδομάδες θα φτάσουμε σπίτι».

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ