Μητέρα αναγνώρισε τον 18χρονο γιο της σε ένοπλη ληστεία και τον παρέδωσε στις Αρχές

Ο νεαρός φοιτητής «διέπραξε το έγκλημα επειδή πεινούσε και ήθελε κάτι να φάει πριν πάει στο μάθημά του».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Metra Police Department

Ένας 18χορνος φοιτητής στο Σικάγο φέρεται ότι λήστεψε έναν ελεγκτή τρένου υπό την απειλή όπλου, για να πάει να αγοράσει σνακ πριν το μάθημά του. Η μητέρα του 18χρονου Ζάιον Μπράουν, αναγνώρισε τον γιο της στο βίντεο που κυκλοφόρησε από τη ληστεία και τον παρέδωσε στην αστυνομία.

Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ο Μπράουν έβγαλε ένα ημιαυτόματο πιστόλι σε έναν ελεγκτή τρένου επάνω στο μετρό της γραμμής «Metra Electric Line» του Σικάγο και του έκλεψε 110 δολάρια από τα εισιτήρια.

Ο φοιτητής του πανεπιστημίου Layola μετά τη ληστεία τράπηκε σε φυγή. Το ίδιο βράδυ, η μητέρα του είδε το βίντεο της ληστείας στις ειδήσεις και αναγνώρισε το παιδί της, έτσι τον έβαλε στο αυτοκίνητο και οδήγησε μέχρι τον αστυνομικό σταθμό της πόλης Calumet για να τον παραδώσει στις Αρχές.

Η μητέρα αναγνώρισε τον γιο της, παρά το γεγονός ότι φορούσε σκούφο που κάλυπτε το πρόσωπό του, όταν εκείνος κοίταξε κατάματα μια κάμερα ασφαλείας στον σταθμό του μετρό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος του 18χρονου στο δικαστήριο, ο νεαρός φοιτητής διέπραξε την ένοπλη ληστεία μόνο και μόνο επειδή πεινούσε και ήθελε κάτι να φάει πριν πάει στο μάθημά του. Από την πλευρά της, η δικαστής απάντησε ότι κι εκείνη ήταν κάποτε μια πεινασμένη φοιτήτρια, αλλά ποτέ δεν κατέφυγε στην ένοπλη ληστεία για να βάλει κάτι στο στόμα της.

Στη συνέχεια, ο συνήγορος του Μπράουν ισχυρίστηκε ότι το όπλο που κρατούσε ο πελάτης του δεν ήταν παρά ένα παιδικό παιχνίδι. Η δικαστής ωστόσο, αποδέχτηκε το αίτημα του εισαγγελέα να μην οριστεί εγγύηση για την αποφυλάκιση.

Στις 4 Μαρτίου θα γίνει η επόμενη δίκη και θα αποφασιστεί αν ο νεαρός θα καταλήξει στη φυλακή.



Με πληροφορίες από DailyMail, sputnik.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ