Πάστορας στο Τενεσί διοργάνωσε καύση βιβλίων «Χάρι Πότερ» και «Twilight» [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν ζωντανά στο Facebook δεν διαφέρουν και πολύ από όσα συνέβαιναν στη Γερμανία τον περασμένο αιώνα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από τον Tyler Salinas

Ένας πάστορας στο Τενεσί των ΗΠΑ διοργάνωσε βραδιά καύσης βιβλίων για να δώσει τέλος στις «δαιμονικές επιρροές» της ποπ κουλτούρας και το ποίμνιό του ακολούθησε πιστά, ρίχνοντας στις φλόγες τόμους του Χάρι Πότερ, του Twilight και άλλων βιβλίων.

Η καύση έλαβε μέρος την περασμένη Τετάρτη και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Facebook.

«Ξέρουμε πολύ καλά σε τι μπλέκουμε. Σταματήστε να επιτρέπετε τις δαιμονικές επιρροές μέσα στα σπίτια σας», είπε ο πάστορας Greg Locke στο Facebook, ωστόσο η επίμαχη ανάρτηση έχει πλέον διαγραφεί.

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την σωτηρία μας από τους δαίμονες. Έχουμε ένα σωρό πράγματα που θα κάψουμε. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Η μαγεία και τα καταραμένα πράγματα πρέπει να εξαλειφθούν», συνέχισε ο ιερέας, διαμηνύοντας πως έχει πόλεμο με τους ελευθερομασόνους .



«Δεν μπλέκω με μάγισσες πια, δεν μπλέκω με τη μαγεία. Δεν μπλέκω με δαίμονες, θα τους καλέσω όλους να βγουν στο όνομα του Ιησού Χριστού», ακούγεται να διαλαλεί ο πάστορας, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος χειροκροτεί και ζητωκραυγάζει.

Ο Tyler Salinas, ένας φωτογράφος που βρέθηκε στο σημείο για να καταγράψει το γεγονός, ανέφερε πως ανάμεσα στα βιβλία που ρίχθηκαν στην πυρά ήταν και αντίτυπα του «Fahrenheit 451» του Ρέι Μπράνμπερι και της «Καταγωγής των Ειδών», του Δαρβίνου. Ένας άνδρας φώναξε πως η φωτιά ήταν η Βίβλος.



Το περασμένο φθινόπωρο, η Ένωση Αμερικανικών Βιβλιοθηκών των ΗΠΑ διαπίστωνε μια «άνευ προηγουμένου» αύξηση σε αιτήσεις για «απαγορεύσεις βιβλίων» - 330 το 2021 έναντι 156 το 2020.

«Στα είκοσί μου χρόνια στην Ένωση, δεν θυμάμαι εποχή που να είχαμε πολλαπλές αιτήσεις καθημερινά», σχολιάζει η Deborah Caldwell-Stone, διευθύντρια του γραφείου της Ένωσης Βιβλιοθηκών για τη Διανοητική Ελευθερία.




Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ