Η Meta θα σταματήσει να πλένει τα ρούχα των υπαλλήλων της

Δείτε ποια άλλα προνόμια θα σταματήσει να τους παρέχει.

Article featured image
Article featured image


Είναι γνωστό πως οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες παρέχουν μερικά απίστευτα προνόμια στους υπαλλήλους τους για να τους ανταμείψουν για τις πολλές και απαιτητικές ώρες εργασίας που αφιερώνουν για τις εταιρίες τους. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι το δωρεάν φαγητό, τα γυμναστήρια, η φροντίδα των παιδιών και στην περίπτωση της Meta, ακόμα και το πλύσιμο των ρούχων.

Ωστόσο, η μητρική εταιρεία του Facebook ενημέρωσε πρόσφατα τους υπαλλήλους της πως θα μειώσει τα διάφορα προνόμια που τους παρείχε, όπως το δωρεάν πλυντήριο, το στεγνό καθάρισμα, την υπηρεσία παρκαδόρου, καθώς και τη μεταφορά του δωρεάν δείπνου από τις 18:00 στις 18:30.

H μεταφορά της ώρας του δείπνου συνεπάγεται πως λιγότεροι υπάλληλοι θα μπορούν να φάνε, αφού το τελευταίο λεωφορείο που μεταφέρει τους υπαλλήλους αναχωρεί από την εταιρία στις 18:00. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πρέπει να διαλέξουν μεταξύ ενός δωρεάν γεύματος ή μιας δωρεάν διαδρομής για σπίτι.



Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε τις αλλαγές λέγοντας πως «οι γαστρονομικές μας υπηρεσίες είναι πρώτα και κύρια ένα προνόμιο για τους ανθρώπους ενώ εργάζονται στο γραφείο […] Θέλουμε να σερβίρεται ικανοποιητικό φαγητό σε ανθρώπους που μπορεί να εργάζονται μέχρι αργά».

Οι περικοπές έρχονται καθώς πολλοί υπάλληλοι της Meta έχουν προγραμματιστεί να επιστρέψουν στο γραφείο στις 28 Μαρτίου, αν και η εταιρεία έχει προσφέρει εναλλακτικές λύσεις απομακρυσμένης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ήταν εξαιρετικά απογοητευμένοι όταν άκουσαν τα νέα για τις περικοπές, σύμφωνα με επτά εργαζόμενους που μίλησαν ανώνυμα στους New York Times.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν εάν η Meta σχεδιάζει να αποζημιώσει τους εργαζομένους με άλλους τρόπους και αν η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει έρευνα για να δει πώς οι νέες αλλαγές θα επηρεάσουν το εργατικό δυναμικό. Σε απάντηση, η Meta είπε ότι θα αυξήσει το επίδομα ευεξίας των εργαζομένων της από 700 δολάρια σε 3.000 δολάρια φέτος.


Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ