Ο Νταγκ, η μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο, τελικά δεν ήταν πατάτα

Οι ιδιοκτήτες της «πατάτας» πάντως υποστηρίζουν πως όχι μόνο μοιάζει με μια, αλλά έχει και την ίδια γεύση.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία AP


Πίσω στο 2021, μια «πατάτα» από τη Νέα Ζηλανδία έγινε viral γιατί το ζευγάρι που τη βρήκε ήθελε να τη δηλώσει στα Ρεκόρ Γκίνες ως τη μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι των Ρεκόρ Γκίνες επικοινώνησαν με το ζευγάρι, που βρήκε την «πατάτα» στον κήπο της μικρής τους φάρμας κοντά στο Χάμιλτον, για να τους πει πως μετά από επιστημονική έρευνα αποδείχθηκε ότι το έυρημά τους τελικά δεν ήταν πατάτα.

patata-doug-2_city.jpeg
Φωτογραφία : AP



Ο Collin Craig-Brown και η σύζηγός του, Donna, υποστήριζαν πως αυτός ο βολβός που εντόπισαν τον περασμένο Αύγουστο όχι μόνο έμοιαζε αλλά είχε και γεύση πατάτας.

«Τι μπορεί να πει κανείς; Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν τους πιστεύουμε γιατί τους δώσαμε DNA», είπε ο Colin.

fotografia-resize-patata-megaliteri-n-zilandia_city.jpeg
Φωτογραφία : AP



Η απάντηση από την ομάδα των Ρεκόρ Γκίνες ήρθε με ένα email το οποίο έλεγε: «Αγαπητέ Colin, δυστυχώς το δείγμα που μας έστειλες δεν είναι πατάτα αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας βολβός από κάποιο είδος κολοκύθας. Για αυτόν τον λόγο, δυστυχώς πρέπει να αποκλείσουμε την αίτηση σου».

doug-potato-ap21308139004069_city.jpg
Φωτογραφία : AP



Εν τω μεταξύ, το ζευγάρι όχι μόνο έδωσε το όνομα «Νταγκ» στο εύρημά τους, αλλά είχαν φτιάξει και ένα καροτσάκι ειδικό για τη μεταφορά του, ενώ απέκτησε και δημοσιότητα στην τοπική κοινωνία.

Ο Νταγκ ζυγίζει, 7,8 κιλά, περίπου όσο μερικά σακιά πατάτες δηλαδή. Το Ρεκόρ Γκίνες ωστόσο, παραμένει από το 2011 σε μια πατάτα στη Βρετανία η οποία ζύγιζε 5 κιλά.



Με πληροφορίες από lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ