Η μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία, αλλά διαφωνούμε

Μάλλον δεν είδαν τη δική μας, «καυτή» πατάτα!

Article featured image
Article featured image


Η μεγαλύτερη πατάτα του κόσμου βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία και, μάλιστα, τυχαία. Ο Κόλιν και η Ντόνα Κρεγκ Μπράουν καθάριζαν τον κήπο τους, όταν η τσάπα του πρώτου χτύπησε κάτι τεράστιο ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Όταν το ζευγάρι γονάτισε και άρχισε να σκάβει γύρω από το αντικείμενο, ο Κόλιν αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για κάποιο είδος παράξενου μυκητοειδούς όγκου, μια γιγαντιαία φουσκωτή μπάλα. Αφού ο Κόλιν το έβγαλε με την πιρούνα του κήπου του, έξυσε λίγο τη φλούδα και δοκίμασε το εσωτερικό. Τότε ανακάλυψε ότι αυτό που ξέθαψε ήταν μια γιγαντιαία πατάτα!

πατάτα3.jpg



«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε», είπε η Ντόνα. Στη συνέχεια τόνισε: «Ήταν απλά τεράστια». Και όχι ακριβώς όμορφη. Η Ντόνα περιγράφει την εμφάνισή της ως μια άσχημη, μεταλλαγμένη εμφάνιση.



Ζυγίζει 7,8 κιλά


Πιθανότατα πρόκειται για τη μεγαλύτερη πατάτα που έχει καταγραφεί ποτέ. Όταν το ζευγάρι την κουβάλησε στο γκαράζ του και την έβαλε στην παλιά του ζυγαριά, ζύγιζε 7,8 κιλά. Αυτό ισοδυναμεί με δύο σακιά κανονικές πατάτες ή με ένα μικρό σκύλο!

Το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη πατάτα το κατέχει μία που βρέθηκε στη Βρετανία το 2011 και ζύγιζε κάτι λιγότερο από 5 κιλά. Το ζευγάρι έστειλε αίτηση στο Γκίνες και περιμένουν την απάντηση για το ρεκόρ.

Τις εβδομάδες μετά το ασυνήθιστο εύρημά τους στις 30 Αυγούστου, η πατάτα του ζευγαριού μετατράπηκε σε δημόσιο έκθεμα στη μικρή φάρμα τους κοντά στο Χάμιλτον. Ονόμασαν την πατάτα Doug, από τον τρόπο με τον οποίο ξεθάφτηκε, και ο Κόλιν κατασκεύασε ακόμη και ένα μικρό καρότσι για να μεταφέρει τον… νέο του φίλο!

πατάτα2.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ