Τι αποφάσισε το Υπουργικό για την πανδημία στη σημερινή του συνεδρία

Πότε θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες αποφάσεις.

Article featured image
Article featured image


Τρεις νέες χαλαρώσεις στα μέτρα που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό, μετά από εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα: 

α) από τις 21 Μαρτίου 2022,
την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου “test to stay” σε νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδικά σχολεία για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω. Συγκεκριμένα, τα παιδιά που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού, θα μπορούν να προσέρχονται στα προκαθορισμένα σημεία που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) κατά την 3η, 5η και 7η ημέρα μετά την επαφή. Τις υπόλοιπες ημέρες (1η, 2η, 4η και 6η) οι γονείς θα πρέπει να διενεργούν στα παιδιά τους self-test. Το μέτρο θα είναι προαιρετικό και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας.

β) από τις 21 Μαρτίου 2022, την άρση απαγόρευσης διανυκτέρευσης εκτός δομής ενοίκων σε γηροκομεία και κλειστές δομές. Κατά την επιστροφή τους οι ένοικοι θα πρέπει να παρουσιάζουν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ίδιας ημέρας βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

γ) από τις 21 Μαρτίου 2022, την άρση απαγόρευσης σχολικών εκδρομών, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

δ) την παράταση όλων των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ