Έρχεται ο «Θείος Βάνιας» στη Ρωσία

Μετά το Instagram, η Ρωσία φτιάχνει και τη δική της αλυσίδα fast food.

Article featured image
Article featured image


Τα McDonald’s στη Μόσχα έκλεισαν μετά από 32 χρόνια παρουσίας στη ρωσική αγορά λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Την τελευταία μέρα της λειτουργίας τους -αλλά και τις προηγούμενες μέρες- πολύ κόσμος έκανε ουρές, για να αγοράσει ένα τελευταίο μπέργκερ.


Τώρα, η Ρωσία για να καλύψει το… κενό που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση της εταιρείας από τη χώρα είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια άλλη -παρόμοιου στυλ- αλυσίδα. Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, η ρωσική έκδοση των McDonald’s θα ονομάζεται «Дядя Ваня» που μεταφράζεται στα αγγλικά ως «Uncle Vanya» και στα ελληνικά ως «Θείος Βάνιας».

Μια ομάδα Ρώσων επιχειρηματιών φέρεται να βρίσκεται πίσω από την εταιρεία fast food, η οποία πρόκειται να αντικαταστήσει τα καταστήματα των McDonald's. Πηγές λένε ότι τα προϊόντα θα είναι 100 τοις εκατό ρωσικά και στόχος είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά και να μειωθούν οι τιμές. Φαίνεται δηλαδή, ότι η αλυσίδα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αλλά με διαφορετικό όνομα.

To λογότυπο του «Θείου Βάνια» υποβλήθηκε το Σάββατο στον οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας της Ρωσίας, ενώ πριν από αυτό, εκπρόσωπος της Ρώσικης Δούμας είπε πως τα McDonald’s θα αντικαθιστούνταν από αυτή την καινούργια αλυσίδα εστιατορίων. Ο δικηγόρος Josh Gerben σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι «η κλοπή εμπορικών σημάτων ξεκίνησε στη Ρωσία».

Στην όψη πάντως του λογότυπου της καινούργιας αλυσίδας, και πολλοί χρήστες του Twitter σχολίασαν πως τους φάνηκε «ύποπτα οικείο».



Αξίζει να σημειωθεί πως «Ο Θείος Βάνιας» είναι ένα θεατρικό έργο του Αντόν Τσέχωφ που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1899, σε σκηνοθεσία Κονσταντίν Στανισλάφσκι, με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Στανισλάφσκι, τη σύζυγό του Λιλίνα και την Όλγα Κνίπερ, σύζυγο του Τσέχωφ. Το έργο έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ