Σε άλλα νέα, ο Τζο Μπάιντεν μπέρδεψε τους Ουκρανούς με τους Ιρανούς

Πλανήτης Γη καλεί Τζο.

Article featured image
Article featured image


Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα που έθιξε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της πρώτης του «ομιλίας για την κατάσταση της ένωσης» αφού ανέλαβε το αξίωμα. Παρότι η άγραφη πολιτική παράδοση θέλει την ομιλία για το State of the Union να επικεντρώνεται σε εθνικά ζητήματα, ο Μπάιντεν αφιέρωσε πολύ χρόνο κατακεραυνώνοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν (τον οποίο αποκάλεσε δικτάτορα) και εγκωμιάζοντας τη γενναιότητα του ουκρανικού λαού και του ηγέτη του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όλα καλά μέχρι τούδε. Κάποια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε την Ουκρανία με το Ιράν και η (γλωσσική) γκάφα του κάνει προφανώς τον γύρο του διαδικτύου.

«Ο Πούτιν μπορεί να περικυκλώνει το Κίεβο με τανκς, αλλά ποτέ δεν θα κερδίσει τις καρδιές και τις ψυχές του ιρανικού λαού», είπε ο Μπάιντεν με ένα αμήχανο αργό χειροκρότημα να ακούγεται από τον κόσμο και την Καμάλα Χάρις να δείχνει εμφανώς άβολα και να σιγοψιθυρίζει «ουκρανικό». «Μην σβήνετε ποτέ την αγάπη τους για την ελευθερία και ποτέ μα ποτέ μην αποδυναμώνετε την αποφασιστικότητα του ελεύθερου κόσμου», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, στις αρχές του προηγούμενου μήνα διαβάζαμε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τρόπους για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για την ένταση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Χωρίς να είμαστε μάντεις, εικάζουμε ότι το μπέρδεμα του Αμερικανού προέδρου ξεκίνησε από εκεί.



Στα σοβαρά νέα, το λάθος του Μπάιντεν έρχεται καθώς οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν μια τρομερή ρωσική εισβολή με τους κατοίκους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας να υποφέρουν από εκτεταμένες επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες. Ενώ οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν επιβάλει αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, των πολιτικών και των ολιγαρχών της, η εισβολή συνεχίζει να προχωρά με πλήρη ταχύτητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ