Φήμες θέλουν τον «απατεώνα του Tinder» να έπεσε θύμα απάτης στο Instagram

Ο Σιμόν Χαγιούτ βρέθηκε πρωταγωνιστής σε μια αναπάντεχη ιστορία η οποία του κόστισε ακριβά.

Article featured image
Article featured image


Ο Σιμόν Χαγιούτ, γνωστός από το ντοκιμαντέρ του Netflix «ο απατεώνας του Tinder», βρέθηκε πρωταγωνιστής σε μια αναπάντεχη ιστορία, όταν ένα ζευγάρι τον εξαπάτησε και τον έπεισε να τους δώσει περισσότερα από 6 χιλ. δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ταμπλόιντ TMZ, μια γυναίκα προσέγγισε τον Χαγιούτ μέσω του Instagram και του είπε πως ο σύντροφός της εργάζεται για τη Meta και πως μπορούν να του δώσουν το μπλε εικονίδιο στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και να διαγράψουν τους ψεύτικους λογαριασμούς που τον μιμούνται.

Ο Χαγιούτ, που σύμφωνα με το viral ντοκιμαντέρ του Netflix εξαπατούσε γυναίκες υποδυόμενος τον γιο ενός εμπόρου διαμαντιών, δέχτηκε να κάνει βίντεοκλήση με τον σύντροφο της κοπέλας που τον προσέγγισε. Ο φερόμενος ως υπάλληλος της Meta φαινόταν πως βρίσκεται σε ένα γραφείο που θα μπορούσε να μοιάζει με αυτό της μεγάλης εταιρίας, αναφέρει το δημοσίευμα της ΤΜΖ.



Ο ισχυρισμός του απατεώνα ήταν πως, για να μπορέσει αυτός και η λεγόμενη σύντροφός του να προχωρήσουν με τη διαδικασία των λογαριασμών, έπρεπε να τους πληρώσει. Ο Χαγιούτ τότε προχώρησε σε δύο συναλλαγές συνολικού ύψους $6,664.

Λίγο αργότερα, ο μάνατζερ του Χαγιούτ θεώρησε πως όλη η διαδικασία ήταν ύποπτη και αποφάσισε να επικοινώνησε με τη Meta για να επιβεβαιώσει αν ο άντρας που ζήτησε τα χρήματα ήταν όντως υπάλληλός τους.

Η απάντηση της Meta ήταν πως δεν χρεώνει ποτέ για να δώσει το μπλε εικονίδιο και όποιος λέει το αντίθετο, μάλλον είναι απατεώνας.

Όταν έγινε η μεταφορά χρημάτων, το ζευγάρι απατεώνων εξαφανίστηκε από παντού, διέγραψαν τους λογαριασμούς τους στο Instagram και δεν άφησαν κανένα ίχνος πίσω τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ