«Μεγάλωσα πιστεύοντας πως κάτι πάει λάθος με εμένα επειδή ήμουν γκέι»

Ακόμα ένας γνωστός Έλληνας μίλησε (για πρώτη φορά) δημόσια για τη σεξουαλικότητά του, λέγοντας πως νιώθει χαρούμενος και υπερήφανος για τον εαυτό του που βρήκε το θάρρος να το κάνει.

Article featured image
Article featured image


Ο Γιώργος Περρής «βγάζει την πανοπλία του», λέει το People.com για τον Έλληνα τραγουδιστή που μίλησε ανοικτά σε συνέντευξή του για τη σεξουαλικότητά του. Η αναφορά στην πανοπλία δεν έγινε τυχαία αφού το καινούριο άλμπουμ του 38χρονου τραγουδιστή έχει τον τίτλο «No Armor» και κυκλοφορεί σήμερα.Ο τραγουδιστής μιλώντας στο διεθνές μέσο ανέφερε ότι «δεν πιστεύω πως αυτό είναι coming out γιατί ουσιαστικά, ποτέ δεν... κρύφτηκα στη ντουλάπα» προσθέτοντας ότι: «ποτέ δεν κρύφτηκα στη ζωή μου, πάντα ζούσα έτσι ακριβώς όπως ηθέλα, απλά δεν είχα βρει το κουράγιο να μιλήσω για αυτό δημόσια. Νιώθω ανακουφισμένος, είμαι χαρούμενος και υπερήφανος για τον εαυτό μου που μπορώ και το κάνω πλέον».

Ο Γιώργος Περρής ήξερε από νεαρή ηλικία πως ήταν ομοφυλόφιλος. Ωστόσο, ένιωθε ντροπή λόγω της ετεροκανονικής κοινωνίας της Αθήνας, όπου μεγάλωσε.

«Μεγάλωσα πιστεύοντας πως κάτι πάει λάθος με εμένα επειδή εκείνη την περίοδο, τις δεκαετίες του ‘80 και του ΄90, οι συνθήκες σε έκαναν να πιστεύεις πως πάει κάτι λάθος με τον εαυτό σου», λέει. «Τότε, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν λέξεις όπως «ανεκτικός» ή «ανοιχτόμυαλος» και πάντα μισούσα αυτούς τους όρους, γιατί νομίζω ότι κρύβουν μια περιφρόνηση. Δεν θέλω να με ανέχεσαι. Θέλω να με αποδεχτείς γιατί είμαστε 100 τοις εκατό ίσοι».

«Μεγάλωσα σε μια κοινωνία όπου δεν υπήρχε τρόπος να δεις την κανονικότητα μιας ομοφυλοφιλικής σχέσης… Δεν ήταν στην τηλεόραση. Δεν υπήρχε στα μέσα ενημέρωσης. Δεν αποτέλεσε μέρος οποιασδήποτε συζήτησης.

»Παρόλο που στην ιδιωτική μου ζωή, δεν κρυβόμουν πια καθόλου, ως τραγουδιστής, ως δημόσιο πρόσωπο, είχε ένα κόστος για μένα, επειδή υπήρχε ένα κομμάτι μου που ήθελε να μιλήσει γι’ αυτό… Πολλοί άνθρωποι μου είπαν: ''Δεν πρέπει να βγεις. Δεν πρέπει να μιλήσεις γι’ αυτό δημόσια. Θα καταστρέψει την καριέρα σου''.

»Αισθάνομαι την ευθύνη, ως καλλιτέχνης, να είμαι όσο πιο ειλικρινής και αληθινός μπορώ και να το μοιραστώ αυτό με το κοινό μου… Υπάρχει διαφορά μεταξύ ιδιωτικότητας και μυστικότητας. Δεν είμαι μυστικοπαθής. Ποτέ δεν έχω κρυφτεί ή προσποιηθεί ότι είμαι κάποιος άλλος, ποτέ. Έτσι, είμαι σίγουρος ότι (το ότι είμαι γκέι) δεν θα τους σοκάρει ή κάτι τέτοιο.»Νιώθω ότι η σχέση μου με τους θαυμαστές μου βελτιώθηκε, ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά. Αυτό αισθάνομαι ότι θα είναι αυτό, γιατί θα έχουν την πλήρη εικόνα του ποιος είμαι, ελεύθερος και εντελώς ανοιχτός», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Περρής.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να μιλήσουν για αυτό», λέει ο 38χρονος και προσθέτει: «Ακόμα και σήμερα, το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αιτία θανάτου σε πολλά μέρη του κόσμου. Ως καλλιτέχνης, ως δημόσιο πρόσωπο το θεωρώ χρέος μου να βοηθήσω τον κόσμο να μιλήσει για αυτό».Ο Γιώργος Πέρρης λέει πως ένιωσε λύτρωση το 1998, όταν ο καλλιτέχνης που τον ενέπνευσε, το είδωλο της ποπ Τζορτζ Μάικλ, έκανε δημόσιο coming out. «Η πρώτη μου εμπειρία με μια δημόσια φιγούρα που μιλάει ανοικτά για τις προτιμήσεις του ήταν ο Τζορτζ Μάικλ. Ήμουν 15 χρονών όταν το αποκάλυψε και για εμένα ήταν σαν λύτρωση γιατί ως τότε δεν πίστευα πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ένας μεγάλος σταρ, πολύ ταλαντούχος, απίστευτος καλλιτέχνης, πανέμορφος άνδρας, είπε πως είναι γκέι και ζούσε μια κανονική ζωή».

Μιλώντας για τον εαυτό του, ο τραγουδιστής με πάνω από 160 εκατομμύρια προβολές σε τρεις σπέσιαλ συναυλίες του PBS δήλωσε: «Μου πήρε αρκετό καιρό να το αποδεχτώ». Παρότι αποκάλυψε στους φίλους του τις προτιμήσεις του στην εφηβεία, στους γονείς του το είπε αφότου πέρασε τα 20. «Όλοι το αποδέχθηκαν», σχολίασε σχετικά.


Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ