Η συγκινητική ιστορία ενός 11χρονου αγοριού που έκανε μόνο του το μεγάλο ταξίδι της προσφυγιάς

Με ένα σακίδιο, μια πλαστική τσάντα, ελάχιστα υπάρχοντα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο στο χεράκι, πέρασε τα ουκρανικά σύνορα με τη Σλοβακία.

Article featured image
Article featured image


«Ήρωας της βραδιάς» χαρακτηρίστηκε ένα 11χρονο αγόρι που πέρασε μόνο του τα σύνορα της Σλοβακίας από την Ουκρανία.

Το 11χρονο αγόρι από την Ουκρανία και συγκεκριμένα από τη Ζαπορίζια, πέρασε μόνο του στη γειτονική Σλοβακία καθώς οι γονείς του έπρεπε να μείνουν πίσω, σε μια ακόμα συγκλονιστική απόδειξη του ανθρώπινου κόστους του πολέμου.

55041307-10585195-image-a-6_1646643732931.jpgΣτο χέρι του είχε γραμμένο έναν αριθμό τηλεφώνου

Το μικρό αγόρι ξεκίνησε το ταξίδι του με ένα σακίδιο, μια πλαστική σακούλα με λίγα υπάρχοντα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο με στιλό στο χέρι του, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Σε φωτογραφίες που κοινοποίησε το υπουργείο στο Facebook το Σάββατο, φαίνεται το αγόρι να λαμβάνει φαγητό και κάτι να πιει από εθελοντές κατά την άφιξή του στη Σλοβακία. «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας», δήλωσε το σλοβακικό υπουργείο. «Κέρδισε τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα».Όπως σημειώνει το υπουργείο, επικοινώνησε με τους συγγενείς του παιδιού στη Σλοβακία, χρησιμοποιώντας τον αριθμό που ήταν γραμμένο στο χέρι του και μετά ήρθαν να το πάρουν. «Η όλη ιστορία τελείωσε καλά», ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook.

Το αγόρι φέρεται να είναι από τη Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία, την τοποθεσία όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη και το οποίο δέχθηκε επίθεση την περασμένη εβδομάδα, πυροδοτώντας φόβους για μια καταστροφή πολύ μεγαλύτερη από το Τσερνόμπιλ.Η μητέρα του ευχαριστεί τον σλοβακικό λαό

Σε επόμενη ανάρτησή του, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας ενημερώνει πως το αγόρι είναι καλά στην υγεία του και έχει μεταφερθεί στην Μπρατισλάβα, όπου βρίσκονται συγγενείς του. Μάλιστα, στην ανάρτηση αυτή μιλάει και η μητέρα του, η οποία με δάκρυα στα μάτια ευχαριστεί όλο τον κόσμο της Σλοβακίας που βοήθησαν τον γιο της. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η μητέρα έπρεπε να μείνει πίσω στην Ουκρανία, καθώς η δική της μητέρα είναι κατάκοιτη και δεν μπορεί να ταξιδέψει.Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μαίνεται εδώ και 13 ημέρες, προκαλώντας μεγάλες απώλειες και μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση. Μάλιστα, μόνο στην Πολωνία έχουν βρει ήδη καταφύγιο πάνω από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί πολίτες με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.Με πληροφορίες από iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ