Για τον πόλεμο στην Ουκρανία φταίνε τα gay pride μάς ενημέρωσε ο Πατριάρχης Μόσχας

Τη στιγμή που κόσμος χάνει τη ζωή του, άνθρωποι «ξεριζώνονται» και πόλεις καταστρέφονται, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έκανε τη δική του ανάλυση.

Article featured image
Article featured image


Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος -και επί χρόνια σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν- δήλωσε κατά τη διάρκεια της κυριακάτικής του ομιλίας ότι για τον πόλεμο στην Ουκρανία φταίνε οι παρελάσεις που κάνουν οι gay, αλλά και οι φιλελεύθερες αξίες της Δύσης. Και όλα αυτά τη στιγμή που κόσμος χάνει τη ζωή του, άνθρωποι «ξεριζώνονται» και πόλεις καταστρέφονται.

Συγκεκριμένα, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι ο πόλεμος αφορά «σε ποια πλευρά του Θεού θα επιλέξει να βρίσκεται η ανθρωπότητα» στο χάσμα μεταξύ των υποστηρικτών των gay pride και των δυτικών κυβερνήσεων που τις επιτρέπουν ή (από την άλλη) των αντιπάλων τους στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία ανατολική Ουκρανία.

«Οι παρελάσεις υπερηφάνειας έχουν σχεδιαστεί για να δείξουν ότι η αμαρτία είναι μια παραλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Γι' αυτό για να ενταχθεί κανείς στο κλαμπ αυτών των χωρών, πρέπει να κάνει μια παρέλαση gay pride», είπε στο κήρυγμα της Κυριακής, προσθέτοντας «Όχι να κάνει μια πολιτική δήλωση τύπου "είμαστε μαζί σας", όχι να υπογράψει κάποια συμφωνία, αλλά να κάνει μια παρέλαση υπερηφάνειας».

Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας χαρακτήρισε τις παρελάσεις gay pride ως «τεστ πίστης» στις δυτικές κυβερνήσεις, τις οποίες οι αποσχισθείσες δημοκρατίες της Ουκρανίας «έχουν απορρίψει ριζικά».

«Εδώ και οκτώ χρόνια γίνονται προσπάθειες να καταστραφεί ό,τι υπάρχει στο Ντονμπάς», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος, συνεχίζοντας «Και στο Ντονμπάς, υπάρχει απόρριψη, θεμελιώδης απόρριψη των λεγόμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από τις παγκόσμιες δυνάμεις». «Γνωρίζουμε ότι αν οι άνθρωποι ή οι χώρες απορρίψουν αυτές τις αξίες, δεν μπορούν να είναι μέρος αυτού του κόσμου, γίνονται ξένοι προς αυτόν», είπε περαιτέρω.

Πέραν τούτων, ο Πατριάρχης χαρακτήρισε τον πόλεμο ως αγώνα «μεταφυσικής σημασίας», προκειμένου η ανθρωπότητα να ακολουθήσει τους νόμους του Θεού. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία», είπε.

«Εάν η ανθρωπότητα δεχτεί ότι η αμαρτία δεν είναι παραβίαση του νόμου του Θεού, εάν η ανθρωπότητα αποδεχθεί ότι η αμαρτία είναι μια παραλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τότε ο ανθρώπινος πολιτισμός θα έχει τελειώσει εκεί», ισχυρίστηκε.

«Γύρω από αυτό το θέμα σήμερα υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος», τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο ίδιος πάντως θεωρείται μια σημαντική θρησκευτική προσωπικότητα στη Ρωσία, όπου η ρωσική ορθόδοξη θρησκεία είναι αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής ταυτότητας. Από την αρχή του πολέμου, ο Κύριλλος έχει δεχτεί πιέσεις από την εκκλησία του προκειμένου να καταγγείλει την επιθετικότητα του Πούτιν, αλλά οι δημόσιες δηλώσεις του μέχρι στιγμής δεν συνάδουν με αυτό. Αντίθετα, οι έως τώρα ομιλίες του υποστηρίζουν το όραμα του Πούτιν για μια πνευματική και κοσμική ρωσική αυτοκρατορία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ