Αρσιβαρίστας με σύνδρομο Down διέλυσε όλα τα «δεν θα πετύχεις ποτέ» που του είπαν

Ο Dan διέψευσε όλες τις προσδοκίες και είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βάρους του.

Article featured image
Article featured image


Ένας Βρετανός αρσιβαρίστας με σύνδρομο Down στον οποίο είπαν ότι «δεν θα πετύχαινε ποτέ τίποτα» έχει γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής πολλές φορές, ενώ στόχος του είναι να κερδίσει και άλλα χρυσά μετάλλια.

Ο Dan McGauley είναι 31 ετών και για να φτάσει εδώ που έφτασε, έπρεπε να υπερπηδήσει πολλές δυσκολίες, μεταξύ αυτών δύο εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς και πολλαπλές επεμβάσεις στα αυτιά του.

Διαψεύδοντας όλες τις προσδοκίες -που δεν ήταν ποτέ υπέρ του- είναι επί του παρόντος ο κυρίαρχος παγκόσμιος πρωταθλητής powerlifting στην κατηγορία βάρους του, ενώ κέρδισε ήδη τρεις φορές το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας. Τώρα βάζει πλώρη για το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στους φετινούς αγώνες στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, έχοντας σημαντικές πιθανότητες να κερδίσει.

arsivaristas.jpg



Ο Dan έχει επίσης αυτισμό και είναι κωφός στο αριστερό του αυτί. Με βάρος μόλις 56 κιλά, χρειάστηκε να εργαστεί απίστευτα σκληρά για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.

Η μητέρα του, Judith McGauley, είπε: «Είχε πολλές αποτυχίες. Οι γιατροί είπαν ότι δεν θα επιβίωνε σε καμία από τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς, στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί».

«Ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι και έχει κάνει 40 επεμβάσεις στα αυτιά του», είπε, προσθέτοντας ότι «Οι γιατροί μάς είπαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεισφέρει ουσιαστικά στην κοινωνία. Τώρα όμως, βρίσκεται στο βάθρο, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. Μερικοί λένε ότι είναι το πρόσωπο του powerlifting. Έχει οπαδούς από όλο τον κόσμο».

Ο Dan, ο οποίος κατάγεται από το Κόλτσεστερ του Έσσεξ, έχει κερδίσει χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων στους τρεις τελευταίους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, ενώ κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο powerlifting στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην κατηγορία βάρους έως 59 κιλά.

Αυτήν τη στιγμή κάνει καθίσματα με 120 κιλά, πάγκο 90 κιλά και άρσεις θανάτου 117.5 κιλά.

Στιγμιότυπο 2022-04-12, 3.03.13 μμ.png



Εμπνευσμένη από τα επιτεύγματα τού γιου της, η Judith αποφάσισε και αυτή να ασχοληθεί με το άθλημα, πετυχαίνοντας να κερδίσει χρυσά μετάλλια στους τελευταίους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στον Καναδά και στη Νότια Αφρική.

Με τη δική της εμπειρία στο άθλημα, ξέρει πόσο σκληρά πρέπει να εργαστεί ο Dan για τα επιτεύγματά του. «Ο Νταν πρέπει να δουλεύει δύο φορές πιο σκληρά από τους αρτιμελείς αρσιβαρίστες. Προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα και έχει προσωπικές προπονήσεις το Σάββατο και την Κυριακή».

Εξηγώντας πώς βρέθηκε ο Dan στο άθλημα, η Judith είπε ότι ο Dan αρχικά μπήκε στο γυμναστήριο για να χάσει βάρος αφού ήταν προσωρινά καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι πριν από 10 χρόνια.

«Θέλαμε να πάει στον διάδρομο, αλλά μόλις μπήκε μέσα ήθελε απλώς να κάνει βάρη. Ένας προπονητής προσφέρθηκε να τον εκπαιδεύσει και ο Dan απλώς το έκανε. Του αρέσει που είναι επαναλαμβανόμενο. Όλα τα σήματα και οι εντολές είναι ίδια. Λέει ότι το γυμναστήριο είναι ο ασφαλής χώρος του», είπε η μητέρα του.


Με πληροφορίες από Ladbible

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ