Παράξενο νέφος στον ουρανό της Αλάσκα πυροδότησε θεωρίες συνωμοσίας

Η απάντηση του στρατού δεν φαίνεται να ικανοποίησε τους συνωμοσιολόγους, που θεώρησαν πως πρόκειται για UFO ή για ρώσικο πύραυλο.

Article featured image
Article featured image


Την περασμένη Πέμπτη, σχηματίστηκε στον ουρανό της Αλάσκα ένα παράξενο μακρόστενο νέφος, το οποίο πυροδότησε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, όπως την εμφάνιση UFO, την πιθανότητα να ήταν μετεωρίτης ή ακόμα και τη θεωρία πως ήταν ρώσικος πύραυλος.

Οι φωτογραφίες από το παράξενο νέφος έγιναν viral πολύ γρήγορα και μάλιστα έθεσαν σε κινητοποίηση τις πολιτειακές ένοπλες δυνάμεις της Αλάσκα.

nefos-alaska-2_city.png



Το μυστήριο νέφος έδωσε τροφή στους ευφάνταστους χρήστες των social media και όλοι ξεκίνησαν να κάνουν τις δικές τους θεωρίες για το τι μπορεί να ήταν αυτό που φωτογράφησε κάποιος πάνω από τα όρη Λέιζι της πολιτείας. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο γρήγορα κυκλοφορούσαν οι φήμες μέχρι που έστειλαν μια ομάδα διασωστών, αναμένοντας να βρουν συντρίμμια κάποιου αεροσκάφους ή πυραύλου.

nefos-alaska-4_city.png



«Μια ομάδα διάσωσης πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το βουνό Λέιζι και δεν εντόπισε τίποτα ύποπτο, καθώς δεν υπήρχαν ούτε ενδείξεις από κάποιο σκάφος που συνετρίβη», γράφει η Alaska State Troopers στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Περεταίρο έρευνες έδειξαν πως ένα μεγάλο εμπορικό αεροσκάφος βρισκόταν στην περιοχή την ώρα που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες. Το αεροσκάφος ανακοίνωσε πως είχε μια ομαλή πτήση προς το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Ο στρατός πιστεύει ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο έδειχναν ένα ίχνος από το εμπορικό τζετ σε συνδυασμό με τον ανατέλλοντα ήλιο που μαζί προκάλεσαν το μοναδικό ατμοσφαιρικό θέαμα. Εκτιμούμε πολύ τους πολυάριθμους κατοίκους της Αλάσκας που ανέφεραν το ύποπτο θέαμα σήμερα το πρωί στις αρχές», συμπληρώνει η ανάρτησή τους στο Facebook.

nefos-alaska_City.png



«Δεν ξέρω τι ήταν, αλλά ήταν πολύ ωραίο», έγραψε στο Facebook μία κάτοικος της Αλάσκα, σχολιάζοντας το μυστηριώδες φαινόμενο. Ενώ ένας χρήστης του Twitter γράφει με ειρωνικό ύφος: «Προφανώς είναι αυτό που σου λένε οι αρμόδιοι».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ