Στην πρώτη γραμμή θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος σε περίπτωση πολέμου

Σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα.

Article featured image
Article featured image


Μιλώντας σήμερα το πρωί στο κρατικό κανάλι, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα, καταδικάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα είπε πως σε περίπτωση ξεσπάσματος πολέμου, αυτός θα είναι ο πρώτος που θα πάει.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως ως Εκκλησία «καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα τον πόλεμο» ενώ είπε πως δεν υπάρχει καμιά λογική και καμιά δικαιολογία για την καταστροφή μιας χώρας. «Εγώ από τη μία χάρηκα, γιατί τελικά το όλο θέμα δεν ήταν εκκλησιαστικό αλλά πολιτικό. Από την άλλη λυπούμαι γιατί σκοτώνεται κόσμος. Δεν ξέρω αν είναι στα καλά του αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να ηγείται μιας χώρας και δει πυρηνικής», είπε, αναφερόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο.

Ερωτηθείς αν μπορεί ένας ιεράρχης να ευλογεί έναν πόλεμο είπε πως «αμυντικό πόλεμο δικαιούται να ευλογεί ένας ιεράρχης. Για παράδειγμα αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πάω και θα τον ευλογήσω», σημείωσε, σε μια δήλωση που δεν εκφράζει και τόσο τη Χριστιανική αγάπη που διδάσκει η εκκλησία.

Αναφερόμενος στις εκκλησιαστικές εκλογές είπε ότι «οι θέσεις σε Πολιτεία και Εκκλησία είναι για να προσφέρουμε κάτι περισσότερο. Αν ο στόχος δεν είναι αυτός αλλά να χωρέσουμε φιλοδοξίες αυτό είναι λάθος και αφορά και πολιτικούς και κληρικούς. Εμένα ο στόχος μου ήταν να κάνω τομές που χρειαζόταν η Εκκλησία και δοξολογώ τον Θεό που τις έκανα. Είμαι ικανοποιημένος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ