Διαιτητής διέκοψε αγώνα στη Γερμανία για να πιει νερό παίκτης που τηρούσε το Ραμαζάνι [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Μουσά Νιακατέ όπως και όλοι οι Μουσουλμάνοι που τηρούν το Ραμαζάνι, δεν επιτρέπεται να φάνε ή να πιουν κάτι από ανατολής μέχρι δύσεως του ηλίου.

Article featured image
Article featured image


Ο διαιτητής του ματς Μάιντς – Άουγκσμπουργκ διέκοψε για μερικά λεπτά τον αγώνα των δύο ομάδων την περασμένη εβδομάδα, ώστε να μπορέσει να πιει νερό ο κεντρικός αμυντικός της Μάιντς, Μουσά Νιακατέ.

Ο 26χρονος αμυντικός ευχαρίστησε θερμά τον διαιτητή Ματίας Γιόλενμπεκ, που του επέτρεψε να πιει νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μάιντς με την Άουγκσμπουργκ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Νιακατέ όπως και όλοι οι Μουσουλμάνοι που τηρούν το ραμαζάνι – ισλαμική περίοδος νηστείας και προσευχής- δεν επιτρέπεται να φάνε ή να πιούν κάτι από ανατολής μέχρι δύσεως του ηλίου για όσο διαρκεί η περίοδος του Ραμαζανιού (1 Απριλίου – 1 Μάη).

Ο ρέφερι στο Μάιντς – Άουγκσμπουργκ διέκοψε έτσι το παιχνίδι στο 65ο λεπτό- όταν πλέον είχε δύσει ο ήλιος- για να επιτρέψει στον Σενεγαλέζο/Γάλλο να πιει λίγο νερό. Ο 26χρονος άσος έσπευσε αμέσως να ευχαριστήσει τον διαιτητή για τη χειρονομία του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται αγώνας στην Μπουντεσλίγκα, για να επιτραπεί σε παίκτη να διακόψει τη νηστεία του κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλοι ρέφερι στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο Bastian Dankert διέκοψε το Λειψία – Χοφενχάιμ επιτρέποντας στον αμυντικό της Λειψείας Μοχάμεντ Σιάμακαν να πιει νερό, ενώ σύμφωνα με την «The Mail», ο διευθυντής επικοινωνίας της Γερμανικής Επιτροπής Διαιτητών έδωσε την έγκρισή του να σταματούν οι αγώνες για να μπορούν οι Μουσουλμάνοι παίκτες να ενυδατωθούν.

«Δεν υπάρχει γενική οδηγία σε αυτό αλλά φυσικά υποστηρίζουμε τους διαιτητές μας να επιτρέπουν τέτοια διαλείμματα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού κατόπιν αιτήματος των παικτών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ