Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που δασκάλα σώζει μαθητή της από πνιγμό

Ο 9χρονος προσπάθησε να ανοίξει ένα μπουκάλι νερού με τα δόντια του και κατάπιε το καπάκι.

Article featured image
Article featured image


Απίστευτο είναι το βίντεο που έρχεται από τις ΗΠΑ με ένα παιδί να πλησιάζει στον πνιγμό μέσα στην τάξη του.

Η δασκάλα, Τζανίς Τζένκινς, ενήργησε με περισσή ψυχραιμία για να σώσει τον μικρό Ρόμπερτ, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε καταπιεί ένα καπάκι από μπουκάλι νερού μέσα στην τάξη, με αποτέλεσμα να πνίγεται.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο East Orange Community Charter School την περασμένη εβδομάδα και το έφερε στη δημοσιότητα το ABC News.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας στην τάξη, ο 9χρονος μαθητής, δεν μπορούσε να γυρίσει το καπάκι του μπουκαλιού με τα χέρια του και έτσι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα δόντια του, προκειμένου να τα καταφέρει.

Ωστόσο, αυτό δεν πήγε και τόσο καλά και το καπάκι κατέληξε στον λαιμό του.

Ο μαθητής κατάλαβε αμέσως τι έχει συμβεί και αφού δεν κατάφερε να το βγάλει μόνος του, τρέχει προς την Τζανίς Τζένκινς, η οποία αντέδρασε με μεγάλη ψυχραιμία.



«Έδειχνε τον λαιμό του και ήταν εντελώς ταραγμένος», εξήγησε η Τζένκινς, για να συμπληρώσει: «Δεν μπορούσε να μιλήσει, οπότε απλά τον γύρισα και έκανα τη μέθοδο Χάιμλιχ».

Μιλώντας για το περιστατικό, ο μικρός Ρόμπερτ εξήγησε πως αρχικά πήγε στον νεροχύτη και προσπάθησε να το βγάλει αλλά δεν τα κατάφερε. «Έτσι, έτρεξα γρήγορα στην κυρία Τζένκινς», λέει χαρακτηριστικά ο 9χρονος, τον οποίο αργότερα έλεγξε και η νοσοκόμα του σχολείου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ