Μια παράξενη «πύλη από την κόλαση» άνοιξε σε μια λίμνη της Καλιφόρνια

Οι ντόπιοι την αποκαλούν «Glory Hole».

Article featured image
Article featured image


Μια παράξενη «πύλη από την κόλαση», όπως τη χαρακτηρίζουν διεθνή μέσα, έχει ανοίξει σε μια λίμνη δημιουργώντας ένα περίεργο φαινόμενο με μια περιστρεφόμενη δίνη.

Η γιγαντιαία τρύπα πλάτους σχεδόν 23 μέτρων δημιουργείται όταν τα επίπεδα του νερού στη δεξαμενή της λίμνης Berryessa στην ανατολική κοιλάδα της Νάπα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του φράγματος Monticello στην Καλιφόρνια, ανεβαίνουν πολύ ψηλά.

0_Bizarre-22m-wide-portal-from-hell-opens-up-in-lake.jpg
Φωτογραφία: express.co.uk



Σύμφωνα με την Express, όταν τα επίπεδα του νερού είναι πολύ υψηλά, η περίσσεια του νερού αναρροφάται σε μια τεράστια τρύπα, δημιουργώντας αυτό το περίεργο φαινόμενο, που είναι γνωστό στους ντόπιους ως «Glory Hole».

Σκεφτείτε το σαν μια γιγαντιαία μπανιέρα όπου η δίνη είναι η τρύπα του μπάνιου που απορροφά το νερό.

Η τρύπα είχε ανοίξει ξανά και στο παρελθόν, συγκεκριμένα το 2017 και το 2019, προσελκύοντας πολλούς περίεργους θεατές.

glory-hole-pili-kolasis-kaggela_city.png



Το φαινόμενο οφείλεται σε έναν τεράστιο υπερχειλιστή, ο οποίος κατασκευάστηκε ως εναλλακτική λύση σε έναν αγωγό που χρησιμοποιείτο πολύ συχνά από μηχανικούς τη δεκαετία του 1950 για τον έλεγχο της ροής του νερού.

Αργότερα, αρχιτέκτονες κατασκεύασαν το χαρακτηριστικό που μοιάζει με αποχέτευση μέσα στο φράγμα, επειδή το κενό μεταξύ των βράχων μέσα στο οποίο βρίσκεται το φράγμα, εμπόδιζε τον αγωγό από το να καταλήγει κάπου.

Από τότε, η τρύπα έχει γίνει διάσημη και συγκεκριμένα το 2017 μετέβησαν εκεί εκατοντάδες άτομα για να παρακολουθήσουν το περίεργο θέαμα τού ανοίγματος της «πύλης».



Η λίμνη Berryessa μπορεί να χωρέσει περίπου 741 δισεκατομμύρια λίτρα νερού προτού η περίσσεια αρχίσει να ρέει στον υπερχειλιστή.

Σήμερα, η τρύπα δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την ασφάλεια, καθώς έχει τοποθετηθεί ένα σχοινί γύρω από τη λίμνη, ενώ το κολύμπι και η βαρκάδα απαγορεύτηκαν. Ωστόσο, το 1997, η Emily Schwalek πέθανε, αφού πιάστηκε στο ρεύμα, ενώ κωπηλατούσε στην περιοχή και παρασύρθηκε στον σωλήνα, αφού κρατήθηκε από το χείλος για περίπου 20 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ