Μην σκοτώνετε τις αράχνες που βρίσκετε στο σπίτι σας, λένε οι ειδικοί

Μπορούν να φανούν ιδιαιτέρα χρήσιμες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Article featured image
Article featured image


Ειδικοί συμβουλεύουν αν βρείτε αράχνη μέσα στο σπίτι σας, καλά θα κάνετε να μην την σκοτώσετε.

Εκτός από έμβια όντα με κάθε δικαίωμα για ζωή, οι αράχνες αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος της φύσης και του οικοσυστήματος. Όπως αναφέρεται στο Business Insider, μερικές ζουν σε εσωτερικούς χώρους και άλλες παγιδεύονται σε αυτούς με αποτέλεσμα να γίνουν, χωρίς να το επιδιώξουν, συγκάτοικοι του ανθρώπου.

Κάποιες μάλιστα, απολαμβάνουν τη ζωή σε κλειστούς χώρους και βρίσκουν την ευκαιρία να αναπαράγουν το είδος τους, αλλά προσπαθούν να είναι εξερετικά προσεκτικές ούτως ώστε να μην γίνουν αντιληπτές. Οι εντομολόγοι σημειώνουν επίσης πως όταν βρεθούν μπροστά στον οικοδεσπότη τους δεν αποτελούν κίνδυνο και μπορούν να φανούν χρήσιμες αφού τρέφονται με παράσιτα.

Μερικές αράχνες προτιμούν να τρέφονται με κουνούπια, άρα ο θάνατός τους θα στερούσε από το σπίτι έναν σημαντικό θηρευτή.

Σημειώνεται επίσης πως για αυτά τα οκτάποδα αρθρόποδα ο φόβος είναι φυσικός και δεν έχουν στόχο να τα βάλουν με τους ανθρώπους, αλλά τουναντίον, επιθυμούν να αποφεύγουν κάθε επαφή. Ακόμα και σε περίπτωση δαγκώματος όμως, είναι σπάνια τα είδη που μπορούν να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.

Στην περίπτωση που η συμβίωση με μία – ή περισσότερες – αράχνες μοιάζει αδύνατη, υπάρχει εναλλακτική. Μπορείτε να τις παγιδεύσετε σε ένα σκεύος και να τις μεταφέρετε σε κάποιο άλλο σημείο, ούτως ώστε να μην κινδυνεύουν ούτε αυτές, ούτε εσείς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ