Ανδρας «εισέπνευσε» οδοντιατρικό τροχό κατά τη διάρκεια σφραγίσματος

Κινδύνευσε να χάσει μέρος του πνεύμονά του.

Article featured image
Article featured image

Μια συνηθισμένη επίσκεψη στον οδοντίατρο ήταν κάθε άλλο παρά φυσιολογική - για έναν άνδρα στο Ιλινόι των ΗΠΑ, ο οποίος «εισέπνευσε» την μύτη του οδοντιατρικού τροχού και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο για να την αφαιρέσει τον περασμένο μήνα.

Ο Τομ Τζόσι πήγε στο οδοντιατρείο για να κάνει σφράγισμα και τελικά έφυγε, έχοντας καταπιεί τμήμα του ιατρικού εργαλείου.

«Δεν το ένιωσα καν να κατεβαίνει. Το μόνο που ένιωσα ήταν ένας βήχας. Οταν έκαναν την αξονική τομογραφία κατάλαβαν και μου είπαν ″δεν το κατάπιες, το εισέπνευσες», περιγράφει ο ίδιος. Οι γιατροί πιστεύουν ότι το εισέπνευσε λίγο πριν βήξει, στέλνοντας το κομμάτι μήκους εκατοστών βαθιά στον πνεύμονά του.

episkepsistonodontiatrok.png


eisepnevseantikimenoodontiato.png


Ο Δρ Aμντούλ Αλράιγες από το Ιατρικό Κέντρο Aurora-Kenosha στο Ουισκόνσιν, είπε ότι το κομμάτι ήταν τόσο βαθιά που με τα εργαλεία του δεν μπορούσε να το φτάσει. Ωστόσο, ο άτυχος άνδρας ενημερώθηκε ότι εάν οι γιατροί δεν κατάφερναν να αφαιρέσουν τη μύτη του τροχού, θα έπρεπε να του αφαιρέσουν μέρος του πνεύμονά του.

Η ιατρική του ομάδα αποφάσισε να δοκιμάσει μια προηγμένη συσκευή, που έχει σχεδιαστεί για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου.

Ετσι κατάφερε να εισχωρήσει στους στενούς αεραγωγούς, να φτάσει το αντικείμενο και να το τραβήξει έξω χωρίς να βλάψει τον Τζόσι.Πηγή φωτογραφιών: ROBOTIC BRONCHOSCOPY BY AB. ALRAIYES

ΠΗΓΗ: huffingtonpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ