Αυτές είναι οι φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για low budget διακοπές

Θεωρούμε δεδομένο ότι κάθε μήνα μετράμε τα ρέστα μας, αλλά, σύμφωνα με μια έρευνα, υπάρχουν κάποιοι προορισμοί, οι οποίοι «κατανοούν» τα οικονομικά μας.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Πόρτο, Πορτογαλία


Αν αναζητάτε τον επόμενο ταξιδιωτικό, low budget προορισμό σας στην Ευρώπη, τότε αξίζει να δείτε τα αποτελέσματα της νέας μελέτης της βρετανικής εταιρείας οικονομικών συγκρίσεων money.co.uk, η οποία αποκαλύπτει τους 20 πιο οικονομικούς προορισμούς για όσους θέλουν να απολαύσουν μια σύντομη απόδραση σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη.

Προκειμένου να δημιουργήσουν την κατάταξη, οι ειδικοί της εταιρείας έλαβαν υπόψη τους τις τιμές σε διαμονή, γεύματα, ποτά, αστικές μεταφορές και αξιοθέατα. Πιο συγκεκριμένα, υπολόγισαν το κόστος μιας διανυκτέρευσης σε Airbnb, το φθηνότερο γεύμα και ένα ποτήρι κρασί στο εστιατόριο με την καλύτερη βαθμολογία στο Tripadvisor, την επίσκεψη στο κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο και το κόστος ημερήσιου εισιτηρίου δημόσιας συγκοινωνίας. Ανάμεσα στις 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για ένα city break βρίσκονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

greece-gb19d311b4_1280.jpg
Θεσσαλονίκη



Οι φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για ένα city break

Την πρώτη θέση στη λίστα με τους φθηνότερους προορισμούς για city break καταλαμβάνει η Κωνσταντινούπολη, με μέσο συνολικό κόστος λίγο πάνω από 80 ευρώ. Κατά μέσο όρο, μια διανυκτέρευση σε Airbnb στην Κωνσταντινούπολη θα σας κοστίσει περίπου 60 ευρώ.

pexels-caner-cankisi-3999943.jpg
Κωνσταντινούπολη



Το «ασημένιο μετάλλιο» στην κατάταξη των φθηνότερων city break προορισμών κατέκτησε η Θεσσαλονίκη, όπου το μέσο κόστος για μια διανυκτέρευση σε Airbnb είναι 74 ευρώ. Όπως αναφέρει το money.co.uk, η τιμή του εισιτηρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι 8 ευρώ, ενώ ένα ποτήρι κρασί κοστίζει περίπου 4 ευρώ. Το μέσο συνολικό κόστος που εκτιμάται πως χρειάζεται ο επισκέπτης της Θεσσαλονίκης είναι 94 ευρώ.

Η τρίτη φθηνότερη επιλογή, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το Βερολίνο, με το κόστος για ένα city break στη συγκεκριμένη πόλη να ξεκινά από 104 ευρώ. Ένα Airbnb για μία νύχτα κοστίζει 75 ευρώ, ενώ το φθηνότερο κυρίως γεύμα 15 ευρώ. Το Πόρτο και η Νάπολη συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, με το μέσο κόστος να ανέρχεται στα 118 ευρώ και για τις δύο πόλεις. Η Αθήνα βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας, με μέσο κόστος για μια διανυκτέρευση σε Airbnb 87 ευρώ και μέσο συνολικό κόστος 122 ευρώ.

pexels-shvets-anna-2570063.jpg
Βερολίνο



Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία είναι η χώρα με τις περισσότερες πόλεις στη λίστα με τους 20 φθηνότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η Μπολόνια είναι 8η με συνολικό κόστος λίγο κάτω από 140 ευρώ. Η Φλωρεντία και το Μιλάνο βρίσκονται εκτός της κορυφαίας δεκάδας, καταλαμβάνοντας την 13η και την 14η θέση αντίστοιχα, ενώ η ιταλική πρωτεύουσα, η Ρώμη, είναι 16η με συνολικό κόστος 167 ευρώ.

return-to-rome.jpg
Ρώμη



Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα με τις 20 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για city break:

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Βερολίνο, Γερμανία

Πόρτο, Πορτογαλία

Νάπολη, Ιταλία

Αθήνα, Ελλάδα

Βαλένθια, Ισπανία

Μπολόνια, Ιταλία

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Αμβέρσα, Βέλγιο

Βιέννη, Αυστρία

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Φλωρεντία, Ιταλία

Μιλάνο, Ιταλία

Μόναχο, Γερμανία

Ρώμη, Ιταλία

Βαρκελώνη, Ισπανία

Στοκχόλμη, Σουηδία

Παρίσι, Γαλλία

Μαδρίτη, Ισπανία



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ