Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης για τον ψεσινό σεισμό στην Κύπρο

Πόσα ρίχτερ ήταν και σε ποιες περιοχές έγινε αισθητός.

Article featured image
Article featured image


Aισθητή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάφου στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Πάφου - Μανδριών.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και ώρα 22:11 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=4.7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Όπως αναφέρεται ο σεισμός είχε επίκεντρο στον χερσαίο χώρο, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Πάφου, στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Πάφου - Μανδριών, με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ έντονα αισθητός ήταν στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έγινε επίσης αντιληπτός στον Λίβανο, το Ισραήλ και τη Νότια Τουρκία.

Μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη, με έναν αισθητό σεισμό μέχρι στιγμής (23:02).


Το φαινόμενο, προστίθεται στην ανακοίνωση, παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης .

Επισημαίνεται τέλος πως η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησηςwww.gsd-seismology.org.cyκαι http://www.moa.gov.cy/gsd και στον λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ