72χρονη Ιταλίδα ξεκίνησε ένα επικό οδοιπορικό ταξίδι 22.000 χιλιομέτρων

Εμπνευσμένη από τον Μάρκο Πόλο, θα διασχίσει 15 χώρες και όταν φτάσει στον προορισμό της θα είναι 75 χρονών.

Article featured image
Article featured image


Μια γυναίκα, 72 ετών, από την Ιταλία έχει ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι μεταξύ Βενετίας και Πεκίνου με τα πόδια, ακολουθώντας το μονοπάτι του θρυλικού εμπόρου και εξερευνητή Μάρκο Πόλο κατά μήκος της αρχαίου «Δρόμου του Μεταξιού».

Η Βιένα Καμαρότα ξεκίνησε από τη Βενετία, τη γενέτειρα του Πόλο, την Τρίτη και θα διανύσει περίπου 22.000 χιλιόμετρα, καθώς θα περπατήσει σε 15 χώρες, με στόχο να φτάσει στο Πεκίνο τον Δεκέμβριο του 2025.

Η Καμαρότα είναι μανιώδης πεζοπόρος για περισσότερα από 30 χρόνια και στο παρελθόν έχει τολμήσει να διασχίσει με τα πόδια το Θιβέτ, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Παταγονία και τη Μαδαγασκάρη. Η πιο πρόσφατη περιπέτειά της την οδήγησε σε ένα ταξίδι σε μεσαιωνικές πόλεις στις νότιες ιταλικές περιοχές της Καμπάνια, της Καλαβρίας και της Μπαζιλικάτα.

Μιλώντας πριν ξεκινήσει, η Καμαρότα είπε ότι ήταν έτοιμη για την τελευταία της πρόκληση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντήσει μια τεράστια αντίθεση εδάφους και κλίματος στη διαδρομή σε χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Ωστόσο, δήλωσε και λίγο νευρική.

«Είναι πάντα το ίδιο συναίσθημα στην αρχή ενός ταξιδιού», είπε.

Εκτός από το σακίδιο της, είναι εξοπλισμένη με μια κάμερα GoPro για να καταγράφει πλάνα από το ταξίδι της και ένα τηλέφωνο που περιλαμβάνει μια εφαρμογή μέσω της οποίας ο γιατρός της μπορεί να ελέγξει την υγεία της εξ αποστάσεως. «Θα υπάρξουν πραγματικά δύσκολες στιγμές, όπως η αντιμετώπιση του κρύου στη Μογγολία, αλλά είμαι έτοιμη», τόνισε.

Η Καμαρότα θα περάσει στη Σλοβενία ​​από τη βόρεια Ιταλία, πριν κατευθυνθεί προς Κροατία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γεωργία, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Καζακστάν, Μογγολία και, τέλος, Κίνα . Μέχρι να φτάσει στο Πεκίνο θα είναι 75 ετών.

Ελπίζει, όπως είπε, να φιλοξενηθεί από άτομα που συναντά στην πορεία. «Όχι επειδή προσπαθώ να εξοικονομήσω χρήματα, αλλά επειδή θέλω να έχω άμεση επαφή και να μπορώ να αφηγηθώ την ιστορία των χωρών μέσω των ανθρώπων που με φιλοξενούν», επισήμανε.

Η 72χρονη έχει εμπνευστεί από τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, τον Γερμανό συγγραφέα που δημοσίευσε ημερολόγια των ταξιδιών του στην Ιταλία μεταξύ 1786 και 1788 στο βιβλίο του «Το ταξίδι στην Ιταλία», και φυσικά από τον Μάρκο Πόλο. Ο Πόλο ξεκίνησε από τη Βενετία το 1271 σε ηλικία 17 ετών και πέρασε περισσότερες από δύο δεκαετίες ταξιδεύοντας μέσω της Ασίας σε μια διαδρομή που αργότερα έγινε γνωστή ως «Δρόμος του Μεταξιού». Πιθανώς ο πιο διάσημος Ευρωπαίος που ταξίδεψε αυτή τη διαδρομή, έγραψε ένα βιβλίο για τις περιπέτειές του, που έγιναν ένα από τα πρώτα μπεστ σέλερ στον κόσμο.

«Μετά τον Φον Γκαίτε, γοητεύτηκα από τον Μάρκο Πόλο», εξήγησε η Καμαρότα. «Λατρεύω την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχαιολογία και περπατάω για να δω και να αφηγηθώ, αλλά κυρίως για να ακούσω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέρει μαζί της ιταλικές και ουκρανικές σημαίες, περιγράφοντας το ταξίδι της ως «βόλτα για την ειρήνη», καθώς προσπαθεί να «ενώσει πληθυσμούς».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ