Ο Έλον Μασκ θέλει «να αγοράσει την Coca Cola για να τής ξαναβάλει κοκαΐνη»

Πάντως πίσω από το tweet, με το οποίο προφανώς ήθελε να τρολάρει τους επικριτές του, κρύβεται και μια ιστορική αλήθεια για την αρχική συνταγή του δημοφιλούς αναψυκτικού.

Article featured image
Article featured image


Ποια είναι η επόμενη κίνηση του Ίλον Μασκ μετά την εξαγορά του Twitter; Όπως τουίταρε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θα ήθελε να αγοράσει την Coca Cola «για να της ξαναβάλει κοκαΐνη».

«Ας κάνουμε το Twitter όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται!», έγραψε σχεδόν μία ώρα αργότερα ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, θέλοντας μάλλον να μάς πει ότι αστειευόταν.



Είναι γεγονός βέβαια, πως το Twitter δεν μπορεί να συγκριθεί με την κορυφαία εταιρεία αναψυκτικών στο κόσμο, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπερνά τα 284 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ για πρώτη φορά, είχε αστειευτεί για την εξαγορά του Twitter το 2017, όταν αντάλλασσε tweets με τον κωμικό Ντέιβ Σμιθ. Τελικά το εξαγόρασε έναντι 44 δις πριν από μερικές μέρες, κίνηση η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Αυτήν τη στιγμή, η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη αγγίζει τα 253 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο αντίπαλός του και Νο.2 στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος αξίζει 162 δισεκατομμύρια δολάρια.



Πάντως, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους για το μέλλον της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα και την επιστροφή μπλοκαρισμένων χρηστών όπως ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Έλον Μασκ βέβαια, συνεχίζει να τουιτάρει ακάθεκτος: «Για να αξίζει το Twitter την εμπιστοσύνη του κοινού, πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να ενοχλεί εξίσου την ακροδεξιά και την ακροαριστερά», έγραψε το Μασκ και λίγο αργότερα σχολίασε πως τα ιδιωτικά μηνύματα στο Twitter θα πρέπει να έχουν κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη όπως το Signal, ώστε κανείς να μην μπορεί να κατασκοπεύσει ή να χακάρει τα μηνύματα.



Ο Μασκ δεν άφησε ασχολίαστα ούτε κάποια από τα meme για την εξαγορά του αιώνα. 



Η ιστορική αλήθεια πίσω από το tweet με την Coca Cola

Και ενώ ο Μασκ πιθανότατα αστειεύεται σχετικά με την εξαγορά της Coca-Cola, το tweet του κρύβει κάποια ιστορική αλήθεια.

Σύμφωνα με το National Institute on Drug Abuse, η κοκαΐνη ήταν νόμιμη στην Αμερική το 1885, όταν ο John Pemberton, ένας φαρμακοποιός από την Ατλάντα πρωτοέφτιαξε το ποτό.

Τότε, η συνταγή του Pemberton περιείχε ένα εκχύλισμα κοκαΐνης, το οποίο έπαιρνε από τα φύλλα της κόκας, για να φτιάξει ένα ποτό το οποίο διαφήμιζε σαν «πατενταρισμένο φάρμακο» και «τονωτικό του μυαλού και πνευματικό αναψυκτικό».

Άρθρο των New York Times του 1988 για την Coca Cola Company ανέφερε ότι η κοκαΐνη χρησιμοποιούνταν αρχικά στο αναψυκτικό, αλλά καταργήθηκε έως τα 1900.

Αφότου ανακοινώθηκε η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk αντί 44 δισ. δολαρίων, πολλοί χρήστες της πλατφόρμας κάνουν τις προτάσεις τους για τις εταιρείες που θα έπρεπε να αγοράσει στη συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ