«Χώρκατον»: Μπορείς να μαντέψεις το κυπριακό χωριό της ημέρας;

Άκου τώρα. Έχεις μόνο έξι προσπάθειες για να βρεις ένα κυπριακό χωριό που αποτελείται από πέντε μόνο γράμματα και η «αποστολή» είναι τόσο δύσκολή -και εθιστική- όσο ακούγεται.

Article featured image
Article featured image


Το Wordle είναι ένα παιχνίδι που έγινε Viral το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό παιχνίδι που από το 2022 ανήκει και δημοσιεύεται στους New York Times..

Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από το 2021 όμως, από τον Ουαλό μηχανικό λογισμικού Josh Wardle και σκοπός του είναι οι παίκτες να μαντέψουν μια λέξη 5 γραμμάτων έχοντας μόνο 6 προσπάθειες. Κάθε μέρα η λέξη του Wordle είναι διαφορετική και αμέτρητος κόσμος προσπαθεί να λύσει τον ημερήσιο γρίφο.

Πώς παίζεται όμως το Wordle; Ξεκινάς γράφοντας μια τυχαία λέξη και στην πορεία υπάρχουν τρεις χρωματικές ενδείξεις για να σε βοηθήσουν να βρεις τη λέξη. Αν τα κουτάκια γίνουν μαύρα τότε σημαίνει ότι το γράμμα που βρίσκεται στο εκάστοτε κουτάκι δεν υπάρχει στην τελική λέξη. Όταν ένα κουτάκι γίνεται κίτρινο, αυτό σημαίνει πως το γράμμα που περιλαμβάνει το κουτάκι υπάρχει μέσα στη λέξη, αλλά σε διαφορετικό σημείο από αυτό που το έβαλες. Τέλος, όταν το κουτάκι γίνεται πράσινο, τότε σημαίνει πως το γράμμα που περιέχει υπάρχει μέσα στην τελική λέξη και βρίσκεται μάλιστα και στο σωστό σημείο.


«Χώρκατον»: Το κυπριακό wordle

Χαζεύοντας στο «κυπριακό» Reddit πέσαμε πάνω σε μια ανάρτηση που έκανε ο χρήστης u/SavvStudio, στην οποία μοιράστηκε το παιχνίδι που δημιούργησε ο ίδιος. Στην ανάρτησή του γράφει: «“Χώρκατον”: Μαντέψτε το κυπριακό χωριό της ημέρας μέσα σε 6 προσπάθειες ή λιγότερες».



Το τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι πως ο δημιουργός του, το έφτιαξε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε κάθε μέρα να βάζει ως «γρίφο» ένα καινούργιο κυπριακό χωριό, το οποίο αποτελείται από 5 μόνο γράμματα.

Ενθουσιασμένοι οι χρήστες άρχισαν να σχολιάζουν από κάτω πως η ιδέα του ήταν θαυμάσια, και πως έκανε πολύ καλή δουλειά. Ενώ ένας άλλος χρήστης του γράφει χαρακτηριστικά «Εν πελλαμός!».

Αν θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς να βρείτε το κυπριακό χωριό της ημέρας μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ.

Εμείς πάντως έχουμε κολλήσει [διπλής ανάγνωσης].

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ