Το «φάντασμα του Κιέβου» που «κατέρριψε 40 ρωσικά αεροσκάφη», πέθανε στη μάχη

Την είδηση μετέφερε η βρετανική εφημερίδα «The Times», επικαλούμενη πηγές από την Ουκρανία.

Article featured image
Article featured image


Αν και ο θάνατoς του επισμηναγού Στέπαν Ταραμπάλκα, γνωστού και ως το «φάντασμα» του Κιέβου που φέρεται να κατέρριψε πάνω από 40 ρωσικά αεροσκάφη, τοποθετείται μέσα στον Μάρτιο, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times» τον επιβεβαιώνει, επικαλούμενο πηγές από την Ουκρανία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι το αεροσκάφος -ένα MIG-29- του 29χρονου πιλότου Στέπαν Ταραμπάλκα καταρρίφθηκε στις 13 Μαρτίου από τις ρωσικές δυνάμεις με τον ίδιο να πεθαίνει εν ώρα καθήκοντος.Ουκρανοί πολίτες εμφανίζονται συντετριμμένοι με την απώλεια του πιλότου μέσα από αναρτήσεις τους στα social media γράφοντας για την απώλεια «αυτού του άσσου της Πολεμικής Αεροπορίας, που κυριαρχούσε στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσα και είχε γίνει εφιάλτης για τους Ρώσους», ενώ αποχαιρετούν με θλίψη τον «φύλακα-άγγελό» τους, όπως τον έλεγαν.

Για την Ουκρανία ο επισμηναγός θεωρείται ήρωας πολέμου ενώ φέρεται την πρώτη μέρα της εισβολής να κατέρριψε έξι ρωσικά μαχητικά. Στη συνέχεια φέρεται να κατέρριψε άλλα 36.

Οι γονείς, η σύζυγος και ο μικρός του γιος είναι συντετριμμένοι. Το κράνος και τα γυαλιά του αναμένεται να πωληθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο ενώ του απονεμήθηκε μετά θάνατον το κορυφαίο μετάλλιο της χώρας για τη γενναιότητα στη μάχη.Ο 29χρονος γεννήθηκε από μια οικογένεια εργατικής τάξης στο χωριό Korolivka στη δυτική Ουκρανία. Σπούδασε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Χάρκοβο και αφήνει πίσω τη σύζυγό του Olenia και τον γιο του Yarik, οκτώ ετών. Η μητέρα του, Nahtalia, είπε ότι συνήθιζε να παρακολουθεί αεροσκάφη τύπου MiG να πετάνε πάνω από το σπίτι τους και πάντα ονειρευόταν να γίνει πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ