Τι συμβαίνει όταν δύο (Κύπριοι) ολυμπιονίκες βρεθούν απέναντι;

Ο Κυριάκος Ιωάννου και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς ανακρίνουν ο ένας τον άλλον σε ένα αλλιώτικο αγώνα.

Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Access City – Paphos» το Round Table 7 Πάφου συνδιοργανώνει με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας και του Annabelle Hotel, μια σειρά από δραστηριότητες το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Με την υποστήριξη της Aspire Cycling (θυγατρική της Mokapot Productions) διοργανώνουν στις 15:30 μ.μ. την καθιερωμένη ετήσια ποδηλατική βόλτα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Κάτω Πάφου, από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης παραλίας ΣΟΔΑΠ μέχρι την πλατεία Κάστρου. H βόλτα είναι ανοικτή για μικρούς και μεγάλους, χωρίς χρέωση. Συμμετοχή χειρήλατων για να βιώσουν οι συμμετέχοντες από πρώτο χέρι την εμπειρία ποδηλασίας ενός ΑμεΑ.

Την ίδια στιγμή από τις 15:00 έως και τις 18:00, το Annabelle Hotel θα φιλοξενήσει τα αθλήματα της τοξοβολίας και καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα. Το γήπεδο τένις του ξενοδοχείου με την υποστήριξη του Paphos Archery Club μετατρέπεται σε γήπεδο τοξοβολίας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τυφλό τοξοβόλο μας, με ευρωπαϊκές επιτυχίες, Χρίστο Μισό και να διαγωνιστεί εναντίον του με κλειστά μάτια και ανάλογο εξοπλισμό.

Με την υποστήριξη της Cyprus 3X3 και της ομάδας καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος του ΑΠΟΠ, το πάρκινγκ του ξενοδοχείου μετατρέπεται σε γήπεδο καλαθόσφαιρας για μικρούς και μεγάλους διοργανώνοντας αγώνα επίδειξης καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος. Την εκδήλωση θα εμπλουτίσει χορευτικά το σωματείο ρυθμικής γυμναστικής «Ακάμας».

279444320_2785306205111525_7213737480683259468_n.jpg

Επιστέγασμα των πιο πάνω βιωματικών αθλητικών δραστηριοτήτων θα αποτελέσει η δεύτερη ομιλία παρακίνησης και ενδυνάμωσης που διοργανώνουν το Round Table 7 Πάφου και τα Thanos Hotels & Resorts στο πλαίσιο των δράσεων τους μέσω του κοινού Ταμείου Υποτροφιών. Μετά τη φιλοξενία του Έλληνα Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη, το 2019, φιλοξενούν φέτος δύο Κύπριους Ολυμπιονίκες. Ο Κυριάκος Ιωάννου και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς τίθενται ενώπιος ενωπίω το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Annabelle Hotel στις 19:00, για μια διαφορετική συζήτηση γύρω από τον πρωταθλητισμό, τις εμπειρίες τους, τις ευαισθησίες τους και όσα τους ενώνουν. Την ενότητα «Ολυμπιονίκης ανακρίνει Ολυμπιονίκη» υποστηρίζει η Ελληνική Τράπεζα και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ). Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Φωτίου.

Από τις 15:15 - 15:30, ο Σύνδεσμος «Ύστερα ήρθε η Άνοιξη» θα διεξάγει δειγματοληψία για νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών στη έναρξη της ποδηλατικής βόλτας (στο χώρο στάθμευσης παραλίας ΣΟΔΑΠ). Η δειγματοληψία θα συνεχιστεί στο ξενοδοχείο Annabelle από τις 16:00 – 18:00. Υπενθυμίζουμε ότι δείγμα μπορούν να δώσουν άτομα ηλικίας 18-45 ετών που ΔΕΝ έχουν ξαναδώσει παλαιότερα δείγμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ