Το περασμένο Σάββατο ο ουρανός της Ζουσάν έγινε κόκκινος

Απόκοσμες εικόνες που κατατρόμαξαν τους κατοίκους της πόλης της Ανατολικής Κίνας.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από twitter

Πανικό προκάλεσε ένα σπάνιο φαινόμενο που έλαβε χώρα το Σάββατο στον ουρανό της πόλης Ζουσάν στην Ανατολική Κίνα.

Ξαφνικά ο ουρανός έγινε κόκκινος, και οι κάτοικοι της πόλης-λιμάνι έμειναν αποσβολωμένοι με καρφωμένα τα βλέμματα σε αυτήν την απόκοσμη εικόνα. Το φαινόμενο διήρκησε για αρκετές ώρες μέχρι που σταδιακά άρχισε να «ξεβάφει» και από κόκκινος έγινε πορτοκαλί και μετά κίτρινος.



Οι κάτοικοι της πόλης απαθανάτισαν το φαινόμενο ενώ προσπαθούσαν να διαπιστώσουν τις αιτίες του φαινομένου. Ορισμένοι μίλησαν για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ άλλοι μιλούσαν για σκηνές αποκάλυψης. Οι αρχές πάντως επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε φωτιά.

Τελικά το μυστήριο λύθηκε - ή τουλάχιστον αυτό υποστήριξαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο ουρανός βάφτηκε με το χρώμα του αίματος λόγω ενός σπάνιου φαινομένου που δημιουργήθηκε από τα κόκκινα φώτα ενός ψαροκάικου που ψάρευε στον Ειρηνικό.



Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι αυτό συνέβη από την διάθλαση του κόκκινου φωτός που είχε το σκάφος στις λάμπες του και σε συνδυασμό με τη χαμηλή νέφωση πάνω από την πόλη, δημιουργήθηκε ένα σπάνιο φαινόμενο. Εξάλλου όπως είπαν οι ειδικοί η ψιλή βροχή που έπεφτε συνέχεια στην πόλη ενέτεινε το οπτικό αυτό φαινόμενο.

Μάλιστα η ιδιοκτήτρια εταιρία του σκάφους, η «China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Co» επιβεβαίωσε ότι το σκάφος ψάρευε στο συγκεκριμένο σημείο με τα κόκκινα φώτα αναμμένα.



Με πληροφορίες από in.gr, protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ