Η Barbie φορά ακουστικό βαρηκοΐας και ο Κεν πάσχει από λεύκη

Η Mattel κυκλοφόρησε την «πιο ποικιλόμορφη και περιεκτική σειρά κούκλας».

Article featured image
Article featured image


Η Barbie θα κυκλοφορήσει ένα νέο σετ κούκλων τον Ιούνιο στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της για τη διαφορετικότητα και την συμπερίληψη. Στο σετ θα συμπεριλαμβάνεται η πρώτη Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας και μια κούκλα Ken με την πάθηση του δέρματος λεύκη.

Η σειρά «Fashionistas» του 2022 θα βοηθήσει τα παιδιά «να δουν τον εαυτό τους να αντανακλάται», δήλωσε η Lisa McKnight, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Παγκόσμια Επικεφαλής της «Mattel».

Πρόσθεσε επίσης ότι τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να παίζουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν για να «κατανοήσουν τη σημασία της συμπερίληψης».

barbie-akoustiko-varikoias-3_city.jpg
Φωτογραφία: Mattel



Για την Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας, η εταιρεία αναζήτησε την τεχνογνωσία της Δρος Jen Richardson, κορυφαίας επαγγελματία στην εκπαιδευτική ακοολογία, για να βοηθήσει στην ακριβή μίμηση των συσκευών πίσω από το αφτί για το παιχνίδι. Η Richardson είπε ότι η Barbie με αλογοουρά και βαρηκοΐα θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και ενδυνάμωσης για όσους έχουν υποστεί απώλεια ακοής. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που οι μικροί ασθενείς μου βλέπουν και παίζουν με μια κούκλα που τους μοιάζει», είπε σε ένα δελτίο τύπου.



Η γκάμα των κούκλων της Barbie έχει γίνει ολοένα και πιο ποικιλόμορφη τα τελευταία χρόνια. Το 2019 κυκλοφόρησαν μια ξανθιά, γαλανομάτα Barbie σε αναπηρικό καροτσάκι και μια μελαχρινή κούκλα με προσθετικό πόδι. Το 2020, η εταιρεία παρουσίασε μια μαύρη Barbie με την πάθηση του δέρματος λεύκη - έγινε ένα από τα best seller από τη σειρά «Fashionistas» στις ΗΠΑ εκείνη τη χρονιά, σύμφωνα με την εταιρεία. Ομοίως, το 2021, μια μαύρη κούκλα με μαλλιά άφρο γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και έγινε ένα από τα πέντε πιο δημοφιλή μοντέλα παγκοσμίως.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η σελίδα της Barbie γράφει: «Είστε έτοιμοι για μερικά κύματα; Βουτήξτε στις νέες κούκλες Barbie Fashion – την πιο ποικιλόμορφη και περιεκτική σειρά κούκλων μας, που προσφέρει ποικιλία αποχρώσεων δέρματος, χρώματος ματιών, μαλλιών, σωματότυπων, αναπηριών και στυλ, για να εμπνευστείτε ακόμα περισσότερες ιστορίες!».



Η Barbie με το ακουστικό βαρηκοΐας:

barbie-akoustiko-varikoias_city.jpg
Φωτογραφία: Mattel


Κούκλα Ken με λεύκη:

ken-me-lefki_city.jpg
Φωτογραφία: Mattel



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ