Τι θα γίνει αν η Ουκρανία κερδίσει τη φετινή Eurovision;

Οι Kalush Orchestra αποτελούν το φετινό φαβορί, αλλά το πεδίο είναι «θολό» για το πού θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός αν φέρουν τη νίκη.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Reuters/Yara Nardi

Η δήμαρχος της Στοκχόλμης, δήλωσε πως αν η Ουκρανία αναδειχθεί νικήτρια της Eurovision 2022 είναι ευπρόσδεκτη να πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό στην Σουηδική πρωτεύουσα το 2023.

Σύμφωνα με το eurovisionworld, οι Kalush Orchestra, που εκπροσωπούν την Ουρκανία φέτος, αποτελούν το μεγαλύτερο φαβορί του διαγωνισμού, με τον ιστότοπο να αναφέρει πως οι πιθανότητες να κερδίσουν (τη στιγμή που γράφεται το κείμενο) βρίσκονται στο 57%.



Παρόλο που ο πόλεμος μαίνεται ακόμα στη χώρα, η Σουηδία δεσμεύτηκε να παραχωρήσει το στάδιο Globen/Avicii Arena για την διεξαγωγή του διαγωνισμού στην περίπτωση που το τραγούδι «Stefania» καταφέρει να επικρατήσει στη βαθμολογία στον τελικό του Σαββάτου (14/05).

Πέραν τούτου, το Κίεβο είναι αδελφοποιημένο με την Σουηδική πρωτεύουσα και έχει ήδη προθυμοποιηθεί να αναλάβει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία.



Συγκεκριμένα, η δήμαρχος της Στοκχόλμης Anna König Jerlmyr δήλωσε: «Αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να ρωτούν τι θα συμβεί εάν κερδίσει η Ουκρανία το Σάββατο. Δεν θέλουμε το κοινό να διστάσει να ψηφίσει το αγαπημένο του τραγούδι λόγω αμφιβολιών για το εάν η νικήτρια χώρα θα είναι σε θέση να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Θέλουμε η Ουκρανία να ξέρει ότι σε περίπτωση που κερδίσει, είναι ευπρόσδεκτη να πραγματοποιήσει τη Eurovision στη Στοκχόλμη».

Το Κίεβο φιλοξένησε τον διαγωνισμό τελευταία φορά το 2017, μετά τη νίκη της Jamala στη Στοκχόλμη το 2016 με το τραγούδι «1944».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του φετινού διαγωνισμού. Η λίστα με όσους προκρίθηκαν έχει ως εξής: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Εσθονία, Αυστραλία, Σουηδία, Ρουμανία, Σερβία.


Με πληροφορίες από News247

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ