Γιατί ο Μακρόν είχε ζητήσει να αποκλειστούν οι Måneskin στην περσινή Eurovision;

Ο Γάλλος σχολιαστής του διαγωνισμού λέει πως είχε λάβει μήνυμα στο κινητό του από τον πρόεδρο της χώρας που ζητούσε να «κάνει κάτι».

Article featured image
Article featured image


Η Γαλλία στη Eurovision του 2021 έφτασε πολύ κοντά για να κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού για πρώτη φορά από το 1977 και η νίκη της Ιταλίας, που συγκέντρωσε 25 περισσότερους πόντους, προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

O Στεφάν Μπερν που σχολίαζε τον περσινό διαγωνισμό της Eurovision για λογαριασμό της Γαλλίας
, δήλωσε στο BBC ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έλαβε ένα επείγον μήνυμα στο κινητό του από τον Μακρόν.

«Ήταν ένα μεγάλο χάος», θυμάται ο Μπερν. «Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου -ακόμη και ένα από τον Γάλλο πρόεδρο- που μου έλεγαν ότι οι Måneskin έπρεπε να αποκλειστούν». «Πρέπει να κάνεις κάτι, σε παρακαλώ», έλεγε το μήνυμα του Μακρόν, σύμφωνα με τον σχολιαστή.

«Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος ήταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας: “Τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι”. Μα τι θα μπορούσα να κάνω; Δεν φιλοξενούσα εγώ τον διαγωνισμό. Δεν είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!», δήλωσε ο Στεφάν Μπερν στο BBC.

Υπενθυμίζεται ότι παραλίγο να ξεσπάσει ένα μικρό σκάνδαλο την ώρα της διεξαγωγής της Eurovision της Ολλανδίας, καθώς ο Νταμιάνο Νταβίντ, ο τραγουδιστής των Måneskin, φαίνεται σε ένα πλάνο σαν να κάνει χρήση κοκαΐνης στο Green Room, την ώρα που ανακοινώνονταν οι ψήφοι των χωρών.


Η Ντελφίν Ερνότ, η πρόεδρος της EBU, που διοργανώνει τη Eurovision, τυχαίνει να κατάγεται επίσης από τη Γαλλία, για αυτό και πήρε θέση για το θέμα, συνιστώντας σε όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι.

«Η Ντελφίν Ερνότ είπε ότι αν κερδίσουμε, θέλουμε να είμαστε οι νικητές επειδή το αξίζουμε, όχι επειδή έχουμε αποκλείσει αυτούς που πήραν την πρώτη θέση», τονίζει ο Μπερν. «Οπότε δεν διαμαρτυρηθήκαμε».



Ο Damiano David αρνήθηκε οποιαδήποτε παράνομη χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε ότι απλά έσκυψε για να δει ένα σπασμένο ποτήρι.

Όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Damiano είπε: «Ο Thomas (ο κιθαρίστας του συγκροτήματος) έσπασε ένα ποτήρι. Δεν χρησιμοποιώ ναρκωτικά, παρακαλώ παιδιά, μην το λέτε αυτό. Μην το λέτε πραγματικά. Όχι κοκαΐνη παρακαλώ, μην το λέτε αυτό».



Τελικά, ο frontman των Måneskin έκανε αργότερα ένα τεστ ναρκωτικών, το οποίο αποδείχθηκε αρνητικό και η Ιταλία διοργανώνει τη φετινή Eurovision. Αλλά ο Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision κατόπιν εντολής του προέδρου Μακρόν.

«Πάντα παρακολουθεί Eurovision», λέει γελώντας ο παρουσιαστής, ο οποίος είναι θρύλος των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών στη Γαλλία και ιδρυτής της γαλλικής έκδοσης του «National Trust». «Είναι πολύ πατριωτικό να την παρακολουθείς», καταλήγει.


Με πληροφορίες από Newsit.gr, News247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ