Ένα εκατομμύριο Ταϊλανδέζοι θα λάβουν δωρεάν γλαστράκια κάνναβης

Έβαλαν στόχο να καταστήσουν την κάνναβη ως ένα «οικιακό φυτό».

Article featured image
Article featured image


Από τον Ιούνιο η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα διανείμει δωρεάν ένα εκατ. φυτά κάνναβης σε νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την κατ΄οίκον καλλιέργεια.

Το μέτρο ανακοινώθηκε στις 8 Μαΐου από τον υπουργό Υγείας της χώρας, Anutin Charnvirakul, ο οποίος επισήμανε πως έχει ως στόχο να καταστήσει την κάνναβη ως ένα «οικιακό φυτό».

Διευκρινίζεται ωστόσο πως θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο η καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης, αφού η χρήση της για ψυχαγωγικούς λόγους είναι παράνομη και οι ποινές που επιβάλλονται για τα τη χρήση παράνομων ναρκωτικών στη χώρα είναι δρακόντειες.

Το βασίλειο έχει, επίσης, «χαλαρώσει» τους τοπικούς περιορισμούς και οι ταϊλανδέζικες εταιρείες ποτών και καλλυντικών έσπευσαν πέρυσι να λανσάρουν προϊόντα με κάνναβη και CBD.



Ο Anutin διευκρίνισε ωστόσο ότι οι εταιρείες μπορούν να πωλούν προϊόντα κάνναβης που περιέχουν λιγότερο από 0,2 τετραϋδροκανναβινόλη, ή THC. Πρόκειται για το μέρος που προκαλεί τη μέθη.

«Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους και την κυβέρνηση να παράγουν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια μπατ ετησίως (σ.σ. 273.670.439 ευρώ) σε έσοδα από τη μαριχουάνα και την κάνναβη», ενημέρωσε ο υπουργός.

Η Kitty Chopaka, παραγωγός κάνναβης, σημείωσε στο CNN πως ο νέος νόμος ανοίγει τον δρόμο για τη χρήση της ως φυτικό τσάι ή ακόμα και κατανάλωση ως σούπα.

Ωστόσο, όποιος θέλει να έχει στο σπίτι του ένα φυτό θα πρέπει να επιδείξει σχετική συνταγή από γιατρό, εξήγησε. «Μόνο τότε θα μπορείτε να καλλιεργείτε κάνναβη στο σπίτι και να τη χρησιμοποιείτε όπως θέλετε», διευκρίνισε η ίδια.

Κατέληξε αναφέροντας πως η παρόλο που η ψυχαγωγική χρήση του ναρκωτικού παραμένει παράνομη, «θα συνεχιστεί το κάπνισμα του χόρτου και η κυβέρνηση δεν έχει τρόπο να το εμποδίσει».


Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ